Bedrijfsresultaat Lufthansa 70 procent lager

Print
Het bedrijfsresultaat van Lufthansa is in de eerste helft van dit jaar met 70 procent gedaald van 349 miljoen € tot 105 miljoen € (4,23 miljard frank). Dat heeft de Duitse luchtvaartmaatschappij woensdag bekendgemaakt. De omzet nam met 13,7 procent toe tot 7,8 miljard € (314,65 miljard frank).
Het resultaat viel iets minder slecht uit dan de meeste analisten hadden verwacht. Omdat bovendien een gevreesde nieuwe winstwaarschuwing uitbleef, ging de beurskoers van Europa's tweede luchtvaartmaatschappij omhoog met 2 procent.

In juni verlaagde Lufthansa de prognose van het bedrijfsresultaat voor het hele jaar van 1 miljard € tot 700 à 750 miljoen €, vooral wegens de kosten van een forse salarisverhoging voor de piloten, afgedwongen door stakingen. De maatschappij blijft bij die voorspelling, maar gaat er daarbij wel van uit dat de economische omstandigheden in het vierde kwartaal beter worden.
De winst voor belasting daalde in het eerste halfjaar van 539 miljoen € tot 24 miljoen €. Het nettoresultaat sloeg om van een winst van 460 miljoen € in een verlies van 43 miljoen € (1,73 miljard frank). Het aantal vervoerde passagiers steeg ondanks de pilotenstakingen met 2,4 procent tot 23,1 miljoen. De omzet in het vrachtvervoer nam af met 2,8 procent.