BELGA NEXT: Champions League (8): Anderlecht staat voor zware opdracht

Print
BRUSSEL - De Spaanse kampioen, de Italiaanse kampioen en de Russische bekerhouder, veel zwaarder had de groep van Anderlecht in de eerste ronde om de Champions League niet kunnen uitvallen. De Brusselaars beseften dan ook onmiddelijk na de loting, donderdag in Monaco, dat het moeilijk zal worden om net als vorig jaar de tweede ronde van het kampioenenbal te bereiken.
BR> "We moeten realistisch zijn", gaf Yves Vanderhaeghe toe, "Met Real Madrid en AS Roma treffen we twee ploegen die duidelijk favoriet zijn in de groep. Vorig seizoen kregen we in Madrid voetballes en verloren we met 4-1. Deze keer zullen we heel wat beter moeten doen, we moeten naar ginder gaan om proberen te winnen, ook al lijkt dat theoretisch onmogelijk."

Kapitein Glen De Boeck verwoordt het algemeen gevoel van de Paars-witte garde: "Het wordt erg hard, maar ook erg mooi!"

Moeten we dan nu al concluderen dat Anderlecht voor de derde plaats gaat, die nog recht geeft op een plaatsje in de 1/16de finales van de Uefa-beker? "Zeker niet", stelt adjunct-trainer Franky Vercauteren. "We moeten de ambitie hebben om verder te gaan, zelfs al zou dat onmogelijk lijken. Anders zijn we niet professioneel bezig. Het is wel zo dat we in feite niet veel te verliezen hebben. Het zou ideaal zijn om na de eerste twee wedstrijden minstens vier punten verzameld te hebben en al onze thuiswedstrijden te winnen. Dan zouden we alvast een rol van betekenis spelen in deze groep."

Aimé Anthuenis concludeert dat er twee grote favorieten in de groep zijn: "Dat maakt het erg moeilijk. Vooral als onze geblesseerde spelers, en dan vooral Jestrovic, niet zeer snel bij de groep terugkeren."