Parket Antwerpen recupereert moordwapen Geert Van Roy

Print
Het moordwapen waarmee Geert Van Roy, de barman van de Lilse Golfclub, op 19 juli werd omgebracht, is teruggevonden. Dat meldde Antwerps parketwoordvoerster Leen Nuyts woensdagmiddag.
Het wapen, een Smith&Wesson 9 millimeter, werd na de moord verschillende keren verhandeld. Na ondervragingen van enkele kopers, bood één van de kopers het wapen aan bij de Antwerpse speurders. Bij het wapen zaten twee laders. Een deel van de munitie was weggegooid.

Van Roy werd op 19 juli om het leven gebracht. Zijn ontvoerders namen hun slachtoffer mee in zijn eigen wagen. Ze ontfutselden hem zijn code van zijn bankkaart. Daarna namen ze hem mee naar de Miksebaan in Brasschaat. Daar werd hij met een schot om het leven gebracht.

Het lichaam van Van Roy werd pas op 24 juli door een voorbijganger gevonden. De daders werden zes dagen later opgepakt. De aanhoudingen waren het gevolg van intens speurwerk. De politiediensten konden de daders klissen aan de hand van videobeelden uit winkelcentra in Antwerpen en Wijnegem. Daar hadden de daders gebruik gemaakt van de betaalkaarten van hun slachtoffer. Het gaat om een 23-jarige uit Beerse, een 26-jarige uit Turnhout en een derde persoon uit Lommel.
Na de moord dumpten de daders de wagen van hun slachtoffer in een afgelegen garagebox. Om eventuele sporen te verwijderen, spoten ze een brandblusser leeg in het voertuig. Met de bankkaart van hun slachtoffer, gingen ze daarna winkelen in Antwerpen.