WK kano-kajak: 2 Belgen hopen op finale

POZNAN -

Van donderdag 23 tot en met zondag 26 augustus vindt in het Poolse Poznan het WK 2001 kano-kajak plaats. Bondscoach Ivanov Krasy vond twee kajakkers fysiek en mentaal geschikt om die in dit Post-Olympisch seizoen klaar te stomen voor Athene 2004: Bob Maesen (foto) en Petra Santy.

BELGA

BR>

Aanvankelijk maakte ook eerstejaarssenior Wouter D'Haene deel uit van die beperkte selectie, maar die haakte wegens een kwetsuur af. "Alhoewel we met een beperkte delegatie naar dit WK trekken mikken we toch op minstens één finaleplaats", hoopt Krasy. "Bob Maesen start in de K1 1000m en de K1 500m. Wij schrapten de K1 1000m uit Santy's programma en zetten alles op de Olympische nummers. Petra slaagde er na haar succesvolle eindexamens van haar eerste jaar regentaat LO in om zich op het EK tot twee keer toe binnen de top negen te peddelen. Het lijkt me echter iets te voorbarig om daaraan nu meteen ook twee WK-finales te koppelen, vooral toch voor een eerstejaarssenior die alle recht heeft om rustig tot volle ontplooiing te komen."

Voor de 25- jarige Bob Maesen gelden uiteraard andere normen. "Bob moet zijn veertiende plaats, die hij in Sydney realiseerde, minstens evenaren. Hij start hier ook in de 500m-races. Tijdens het EK, waar hij nochtans ver van zijn topconditie verwijderd was, liet hij in dat nummer al enkele hoopvolle dingen zien. Ik sluit dus geenszins uit dat de Neerpeltenaar zich verder positief manifesteert in die wedstrijden over 500m. Zo zou hij straks voor de Spelen op meerdere troeven kunnen terugvallen. We kijken dus om meerdere redenen benieuwd uit naar de resultaten van dit WK", besluit Krasy.