Tom Boonen wint BK beloften Tessenderlo

Print
TESSENDERLO - Tom Boonen heeft zondag in Tessenderlo op magistrale manier het Belgische kampioenschap voor beloften gewonnen. De Antwerpenaar fietste de hele dag in de aanval en was op het einde nog sterk genoeg om een kopgroep van 26 man in de spurt het nakijken te geven.
BR>
De mannen die Boonen versloeg waren niet de minste sprinters: Dimitri De Fauw, Kevin Van der Slagmolen, Wouter Van Mechelen, Gert Steegmans en Stijn Vanstraelen. "Ik verwachtte me er zelf niet meer aan", aldus Boonen. "Na de koers die ik gereden had, dacht ik dat ik de kracht niet meer zou hebben om te spurten. Maar als bij wonder vlotte het vanzelf. Ik legde mijn versnelling op elf tandjes achteraaan en het was alsof de anderen stilstonden. Alleen op het laatste kreeg ik nog af te rekenen met De Fauw, maar ik was sterk genoeg om stand te houden", aldus Boonen.

Die uitgebreide spurt voor de overwinning was een zware ontgoocheling voor Jan Kuyckx. Die was alleen de laatste ronde ingetrokken, maar onder de rode driehoek en toen hij al droomde van de driekleur werd hij teruggepakt en kon Tom Boonen eindelijk kampioen worden, nadat hij vorig jaar al tweede was achter Andy Cappelle.

Tijdens de eindspurt voor de ereplaatsen deed zich tijdens het Belgisch kampioenschap wielrennen voor eliterenners in Tessenderlo een ernstige valpartij voor.
De gevolgen voor Karl Pottier en Guy Van Broeckhoven zijn niet min. Van Broeckhoven werd overgebracht naar het UZ in Leuven, waar hij een huidtransplantatie aan het linkerbovenbeen zal moeten ondergaan. De Brabander liep ook een neusbreuk en een perforatie van een ader in het been op.

Pottier werd overgebracht naar een ziekenhuis in Brugge, waar hij zal moeten geopereerd worden, omdat hij een ingewikkelde breuk van de linkerenkel opgelopen heeft. De West-Vlaming brak ook een ruggenwervel en liep een hersenschudding op.

1. Tom Boonen (Balen/Kortrijkse Groeningespurters) 169 km in 3u52' (gem.: 43,707 km/u)
2. Dimitri De Fauw
3. Kevin Van der Slagmolen
4. Wouter Van Mechelen
5. Gert Steegmans
6. Stijn Vanstraelen
7. Kevin D'Haese
8. Tommy Van De Guchte
9. Frederik Willems
10. Benny De Schrooder
11. Sven Renders
12. Raphael Bastin
13. Aron Huysmans
14. Nick Nuyens
15. Johan Coenen
16. Tom Borremans
17. Wim De Wit
18. Jens Renders
19. Kurt Hovelijnck
20. Koen Maenhout
21.Jurgen Van Goolen
22. Peter Schockaert
23. Peter Ronsse
24. Steven Caethoven
25. Kevin Van Raemdonck
26. David Romischer
27. Dimitri DeâHerdt op 0'18"
28. Stijn De Volder
29. Jan Kuyckx
30. Claude Pauwels
31. Sjef De Wilde
32. Preben Van Hecke
33. Jeffrey Pirson
34. Bert Dockx
35. Kenny Lisabeth
36. Robby Meul
37. Grégory Habeaux
38. Georges Clement
39. Pieter Uytterhoeven
40. Pieter Duyck
41. Andy Vanhoudt
42. Gert Dams
43. Glen Zelderloo
44. Klaas Degruyter
45. Geoffrey Coupe
46. IgorâAbakoumov
47. JeroenâGoffin
48. Kevin De Weert
49. Lieven Bruyneel
50. Dirk Bullen
51. Gregory Vandenbossche
52. Philippe Gilbert
53. Kurt Dierkx
54. Kris Adami
55. Aaike Depree
56. Damien Suray
57. Jan Vervecken