Dr. Tistaertprijs Zottegem viert briljanten jubileum

Print
ZOTTEGEM - Dinsdag wordt de 65ste editie van de Dr. Tistaertprijs in en rond Zottegem afgewerkt. Deze wielerkoers kreeg dit jaar de kwotering 1.4 mee van de Internationale Wielerunie (UCI). Volgend jaar echter willen de organisatoren nog een stapje hoger en wordt de wedstrijd opgewaardeerd naar een 1.3.
Voor de 65ste editie mogen de organisatoren opnieuw rekenen op een meer dan interessant deelnemersveld. Van Belgische bodem zijn alle profploegen vertegenwoordigd (Domo-Farm Frites, Lotto-Adecco, Collstrop-Palmans, Vlaanderen-T-Interim, Ville de Charleroi, Landbouwkrediet, Flanders en Zetelhallen). Voorts is er nog de inbreng van Cofidis, Bankgiroloterij-Batavus, Team Coast, Mapei-Quick Step, Rabobank, Mercury-Viatel, Team Fakta, Jean Delatour, Gerolsteiner, Team Cologne, Team Nurnberger, Post Swiss Team, Axa en Comnet Cycle Team.

De officieuze start van de wedstrijd wordt gegeven om 12u57 aan de Zottegemse Bruggenhoek. Drie minuten later vertrekken de renners voor 187 kilometer wedstrijd, verdeeld over een grote ronde van 34 km en 8 kleine ronden van elk 19,1 km. In de Firmin Bogaertstraat wordt de opvolger bekend van Michel Van Haecke, die vorig jaar het pleit won in een spurt met Dave Bruylandts en Serge Baguet.