Futeres Luxemburg: Vliegen geeft op in finale

Print
LUXEMBURG - Kristof Vliegen heeft maandag moeten opgeven in de finale van het 10.000 Futurestoernooi van Luxemburg. "Doodjammer," vond de 18-jarige belofte uit Neeroeteren. "Ik stond meteen 4-1 voor in de finale tegen de Fransman Doble toen mijn beenspieren compleet begonnen te verzuren. Bij 4-3 kreeg ik nog verzorging, maar bij 4-4 moest ik opgeven."
BR>
Vliegen hield toch goede herinneringen over aan Luxemburg. "Ik stond 1054ste op de wereld, moest ook hier nog drie kwalificatiematchen spelen. Nu heb ik 8 ATP-punten gepakt en dat scheelt meteen 300 plaatsen. Bovendien heb ik in Luxemburg een rechtstreekse plaats afgedwongen op de hoofdtabel van het 15.000 dollartoernooi van Enschede, waar ik pas op woensdag aan de slag moet."

Vliegen werd vorig jaar als groot talent aangestipt na kwartfinales in de Grand Slams voor juniores en zelfs een juniores-dubbeltitel op Wimbledon aan de zijde van Dominque Coene. Dit jaar bleef hij hangen. "Maar ik heb eindelijk mijn beste tennis weer gevonden," klonk hij zondag opgelucht.
"Ik heb in Luxemburg zeven partijen gewonnen, soms met duidelijke cijfers tegen kerels die rond de 500ste plaats in de wereld staan. Jammer genoeg was mijn halve finale van zaterdag te zwaar. Het was een uitputtingslag: bij bloedhete temperaturen won ik met 7-6, 6-7 en 6-4. Jammer, zondag was ik niet hersteld van die match. Ik hoop woensdag weer voluit te kunnen gaan. Nu heb ik een unieke kans afgedwongen om weer een pak ATP-punten te scoren."

Halve finale:
Kristof Vliegen (ATP 1054) - Sebastian Jaeger (Dui/ATP 549)
7-6, 6-7, 6-4.

Finale:
Jordane Doble (Fra/ATP 670) - Kristof Vliegen
4-4 en opg.