Bart en Geena samen in De nationale test

Print
BART PEETERS
Voor het eerst sinds jaren vormen Bart Peeters en Geena Lisa opnieuw een duo. Dit keer gaan ze in De nationale test op zoek naar de persoonlijkheid van de Vlaming.

"Uiteraard mag het een show zijn op zondagavond, maar de wetenschap kijkt altijd toe", begint Bart Peeters zijn verhaal. "Dat betekent dat alles echt moet zijn. Ik ben nogal eens geneigd om een loopje te nemen met de waarheid of uit te pakken met een flinke portie nonsens, maar dat mag ik in dit programma dus zeker niet doen."

Het wordt alleszins een afleveringenreeks, die heel interactief zal verlopen. Iedereen kan via sms, 0900-nummers en internettoestanden meespelen en direct zijn resultaat kennen. "In iedere aflevering behandelen we één facet van de persoonlijkheid", licht Geena toe. "Zo komen achtereenvolgens Intelligentie, Emotionele Intelligentie, Seksualiteitsbeleving, Relatiebekwaamheid en Geluksgevoel aan bod."

In de studio spelen tien groepen van 25 mensen mee, die van over heel Vlaanderen komen maar per groep wel één opvallend ding gemeen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld de Blondines, de Sporters, de Politici, de Kaalhoofdigen, en noem maar op. Daarnaast doen ook tien Bekende Vlamingen mee. Aan het einde van de reeks krijg je dan een behoorlijk volledig beeld van hoe die BV's in mekaar zitten.
De nationale test, vanaf zondag 2 september, 20.30u en 22.15u, TV1.