"Pauline en Paulette" komt uit in VS

Print
"Pauline en Paulette", het langspeelfilmdebuut van de Belgische cineast Lieven Debrauwer, komt in de VS uit op 28 december, beter bekend als 'de dag van de onnozele kinderen'. In de film speelt Dora Van der Groen "een klein meisje van 66 jaar", Pauline, dat licht mentaal gehandicapt is. Ook "No Man's Land" van de Belgisch-Bosnische regisseur Tanovic speelt in de Amerikaanse zalen vanaf 28 december.
BR>
"Pauline en Paulette" is een optimistische levenskomedie over Pauline (Dora Van der Groen), die gaat inwonen bij haar zus Paulette (Ann Petersen) na de dood van haar oudste zus Martha die altijd op haar paste. Paulette, die een lingeriewinkel uitbaat, heeft echter andere kopzorgen, onder meer de jaarlijkse operette. Dat laat Pauline echter allerminst aan haar hart komen. De krant USA Today bestempelde de film van Debrauwere als een "drama over twee 75-jarige tweelingszusters", een beschrijving die na visie van de film allicht lichtjes aangepast zal worden.

De eerste langspeelfilm van Lieven Debrauwer kreeg op het filmfestival van Cannes een "Speciale Vermelding" van de Oecumenische Jury en de "Publieksprijs" van het Forum. "Pauline en Paulette" werd door Sony Classics aangekocht voor de Engelstalige markten. De film zal voor het eerst te zien zijn in de Amerikaanse zalen op 28 december.

Ook "No Man's Land" van de Bosnisch-Belgische regisseur Danis Tanovic komt op 28 december uit in Amerika. Zijn satirische kijk op de Bosnisch-Servische oorlog kreeg in Cannes de prijs voor het beste scenario. Het langspeelfilmdebuut van Tanovic werd aangekocht door United Artists.

Op dit moment lopen in de VS al twee andere Belgische films, "Iedereen Beroemd" van Dominique Deruddere en "Thomas est Amoureux" van Pierre-Paul Renders.