TV1 serveert zes gloednieuwe programma's

Print
Onder het motto "vernieuwing waar nodig en terugkeer waar gewenst" stapt TV1 naar eigen zeggen met veel warmte het najaar tegemoet. Zes gloednieuwe programma's staan klaar, waarbij lifestyle, amusement en human interest de hoofdmoot vormen. De najaarprogrammatie werd dinsdag voorgesteld in Tervuren.
BR>
"Wat de kijker waardeert, komt terug. Wat beter moest, is hertimmerd tot het er staat. En het blijft onze bedoeling om warmte te brengen", zegt netmanager Wim Vanseveren. Het is de opdracht van de openbare omroep om nieuwe formats uit te testen, vandaar dat ook TV1 wil blijven uitproberen, weloverwogen en verantwoord. Voor de herkenbaarheid van het net, kiest de top van de openbare omroep daarom voor consequente, wederkerende idents (nettunes) die TV1 een zekere warmte moeten meegeven. Voortaan zullen we elk seizoen met een specifiek ident voor de dag komen, aldus Vanseveren.

Van de gloednieuwe programma's is blikvanger nummer één "De Nationale Test". Gedurende vijf weken gaan Bart Peeters en Geena Lisa op zondagavond op zoek naar de specifieke persoonlijkheidskenmerken van alle Vlamingen. De Vlaamse kijker zal thuis interactief kunnen deelnemen. Nadien volgen de nieuwe afleveringen van de derde reeks van Flikken.

De tweede nieuwe format die voor de VRT veel betekent, is "OOGgetuige", dat de fakkel overneemt van "Getuigen Gezocht". Karl Symons en Catherine Van Eylen bekijken wekelijks de veiligheid en onveiligheid in Vlaanderen in al haar facetten. Netmangager Vanseveren beschouwt het als een maatschappelijke opdracht van de openbare omroep om "misdaden op te lossen, misdaden te verhinderen en veiligheid te bevorderen".

In "Pas Geverfd" worden twee gezinnen gevolgd die een kamer uit elkaars huis herinrichten. Ze krijgen daarvoor 30.000 frank en 48 uren de tijd. Chris Dusauchoit volgt het wel en wee van dierenartsen en vrijwilligers die zich om het leed van de dieren bekommeren. "Dieren in Nesten" wordt vanaf 1 september elke zaterdagavond geprogrammeerd. Om te bewijzen dat de openbare omroep de Vlaamse muziek niet in de steek laat, presenteert Raf Van Brussel voortaan elke woensdagavond "Popslag". In de muziekkwis raden de kandidaten naar nationale en internationale hits en treden binnenlandse en buitenlandse artiesten op.