Banenverlies komt door verzwakking markt

Print
Door de algemene vertraging van de markt gaat Philips zijn activiteiten in Hasselt stroomlijnen. Het bedrijf ontwikkelt en fabriceert in Hasselt "optical storage"-toepassingen -CD rewritable drives voor de computermarkt en de essentiele componenten ervan- en voorts ook multimediaproducten, zoals settop-boxen.
Wegens de verzwakking in de computermarkt nemen de volumes 'data-producten' in 2001 aanzienlijk af. Door de aanhoudende druk op de prijzen moet de bedrijfsorganisatie worden afgestemd op de marktvraag, luidt het.

180 vaste banen zullen verdwijnen. Daarnaast worden een aantal tijdelijke contracten niet vernieuwd, zo zegt de directie. Volgens de vakbonden gaat het in totaal om 191 tijdelijke contracten én 221 contracten van derden, zogenaamd inhuur- of interimpersoneel. Dat brengt het totaal op 592. Het gaat niet alleen om arbeiders, maar ook om bedienden en kaderleden.
Philips Hasselt blijft zich toeleggen op de ontwikkeling en de industrialisering van nieuwe multimedia-toepassingen en -producten voor zijn afnemers, luidt het nog in de mededeling van de directie.