Mogelijk 1.000 ontslagen bij Philips Hasselt

Print
De vakbonden van de Philips-vestiging in Hasselt vrezen dat er in Hasselt naar schatting 1.000 banen op de tocht staan door de internationale herstructurering die de directie van Philips wereldwijd wil doorvoeren.
Volgens vakbondsafgevaardigde Tony Castermans van het ABVV zullen de ontslagen vooral in de productie en de onderzoeksafdelingen te voelen zijn. "In die afdeling kwamen er sedert april jongstleden immers geen opdrachten meer binnen", aldus Castermans. Bij Philips Hasselt werken ruim 2.100 personeelsleden. De leden van de ondernemingsraad houden sedert woensdagmorgen een speciale ondernemingsraad. Daar zal duidelijk worden of en hoeveel ontslagen er in Hasselt zullen vallen. Philips Hasselt zal hieromtrent omstreeks 12.30 u. ook een perscommuniqué verspreiden.

De directie van Philips wil vooral snoeien in de afdeling consumentenelektronica, mobiele telefonie en de afdeling waar chips gemaakt worden. Voor de afdeling mobiele telefonie wordt alvast een koper gezocht. De internationale herstructurering zou wereldwijd 10.000 banen kosten.