Arbeiders Philips Hasselt bang voor toekomst

Print
De leden van de ondernemingsraad van Philips Hasselt krijgen vandaag woensdag meer informatie over de gevolgen van de internationale herstructurering van Philips op de vestiging in Hasselt.
BR> Op Philips Hasselt is ongerustheid ontstaan over mogelijk banenverlies. In de fabriek circuleerde de voorbije dagen het gerucht dat ruim 1.000 mensen moeten afvloeien.

Tijdens de eerste vergadering van de ondernemingsraad van Philips Hasselt na de zomervakantie, zal de meeste aandacht gaan naar het puntje over de gevolgen van de internationale herstructurering van Philips op de vestiging in Hasselt. Volgens verschillende bronnen is een sanering, met mogelijk banenverlies, niet langer uit te sluiten.

De voorbije weken is daarover grote ongerustheid ontstaan bij de ruim 2.100 werknemers van Philips Hasselt. Er circuleren in Hasselt al geruchten dat ruim 1.000 mensen moeten afvloeien, maar over dat cijfer kon geen bevestiging verkregen worden. Vorige week zei een woordvoerder van Philips België nog in de media geen indicaties te hebben dat België geviseerd wordt, maar hij kon ook niets uitsluiten.