440 miljoen frank steun voor Opel

Print
OPEL
De Vlaamse regering is bereid om Opel Antwerpen 440 miljoen frank expansiesteun toe te kennen. Het autoconstructiebedrijf moet daarvoor wel eerst nog een investeringsdossier indienen.
Dat is vanmiddag (dinsdag) vernomen na een onderhoud tussen de Vlaamse regering en de Opel-directie. Vlaams economieminister Jaak Gabriëls, zijn voorganger en minister van innovatie Dirk Van Mechelen en de kabinetschef van minister van werkgelegenheid Renaat Landuyt zaten dinsdagmiddag rond de tafel met drie vertegenwoordigers van de Opel-directie. Het ging om voorzitter Eddy Geysen, woordvoerder Dirk Snauwaert en human resources director Bob Schelfhout.
Na afloop werd op de kabinetten van Gabriëls en van Van Mechelen vernomen dat de Vlaamse regering op de laatste ministerraad voor het reces al tot een princiepsakkoord kwam over de toekenning van 440 miljoen frank expansiesteun aan Opel Antwerpen. Het gaat om investeringen rond opleiding en vorming in de perserij-afdeling. Opel moet daarvoor wel nog een dossier indienen. Op het kabinet Van Mechelen wijst men er wel op dat de steun afhankelijk is van een Europees fiat.