Geen sluiting of ontslagen bij Opel Duitsland

Print
Voor de reorganisatie bij Opel hoeft in Duitsland geen fabriek te worden gesloten en er zullen in de Bondsrepubliek ook geen gedwongen ontslagen vallen. Dat heeft bestuursvoorzitter Carl-Peter Forster gezegd.
BR> Directie en leden van de ondernemingsraad voerden maandag bij de hoofdvestiging in Rüsselsheim overleg over het saneringsplan Olympia. Leden van de raad hadden vooraf gedreigd met stakingen als het tot een fabriekssluiting of ontslagen zou komen. Forster heeft gezegd dat er in Duitsland 6.000 banen weg moeten, maar de inkrimping zal voornamelijk door vervroegde uittreding worden gerealiseerd. De voorzitter van de overkoepelende ondernemingsraad, Klaus Franz, zei dat het nog te vroeg is om opgelucht adem te halen, want de details van het saneringsprogramma moeten nog worden ingevuld.
De Duitse Opel-werknemers staan er op dat de lasten van de reorganisatie gelijkmatig over vestigingen in Europa worden verdeeld, zei Franz. Opel kampt met overcapaciteit en gespeculeerd wordt dat er mogelijk één assemblagefabriek in Europa dicht gaat.