Twee mensen vermoord op Corsica

Print
- Op Corsica zijn dinsdag bij een uitgebrande auto de verbrande lichamen van twee personen gevonden die waren doodgeschoten. Een van hen is door bronnen die nauw bij het onderzoek betrokken zijn geïdentificeerd als de 25-jarige Dominique Martin, die banden onderhield met het nationalistische Armata Corsa, het Leger van Corsica. Het andere slachtoffer zou afkomstig zijn uit Noord-Afrika.
BR>
De politie zei dat de lichamen, die 's middags werden gevonden op een halve kilometer afstand van het voetbalveld van Moriani-Plage, in Haute-Corse, nog niet waren geïdentificeerd. Beiden waren door verscheidene kogels getroffen. Eén man lag in de huurauto en zijn lichaam was volledig verkoold. De andere man, die minder verbrand was, lag dichtbij. Het nummerbord van de auto was door de brand vernietigd.

Vorige week vrijdag werd op Corsica een voormalig leider van A Cuncolta Naziunalista, de politieke partij achter het Front voor de Nationale Bevrijding van Corsica, doodgeschoten. De moord op François Santoni leidde tot een heftig debat over plannen van de Franse regering om Corsica een een bepaalde mate van autonomie te verlenen. De socialistische premier Lionel Jospin begon ruim een jaar geleden historische besprekingen met Corsicaanse politici, onder wie nationalisten, over een verdrag. Verscheidene militante organisaties kondigden na het begin van het overleg een bestand af.