Nederlandse diamantdief nog spoorloos

Print
De rechercheurs werken nog steeds de klok rond, maar het vijfkoppige opsporingsteam heeft tot op heden geen spoor gevonden van diamantrover Dennis P. uit Zwolle. De 26-jarige P. wandelde begin augustus de deur van zijn werkgever, diamanthandel Gassan in Amsterdam, uit met voor 400 miljoen frank aan diamanten in een magnetron-doos.
BR>
In elk geval is er nog niets van de gestolen waar aan de man gebracht in de legale handel. Wereldwijd is de diamanthandel gevraagd alert te zijn. "Tot nu toe zijn we daarmee niet veel verder gekomen", zegt woordvoerder van de politie Cees Rameau. Hoewel foto en signalement van de Zwollenaar wereldwijd zijn verspreid bij de collega-politiediensten zijn er geen aanhoudingen geweest.

Dennis P. en de gestolen diamanten blijven vooralsnog spoorloos. De hoop is nu dat de beloning van 1 miljoen gulden licht in het duister van deze diamantroof kan brengen. De gedupeerde Amsterdamse diamantair heeft dat bedrag uitgeloofd voor de 'gouden tip'. Rameau zegt dagelijks tips binnen te krijgen, die het team natrekt. Over de waarde van de tips of het circuit waaruit de tipgevers komen wil hij niets kwijt.