Opnieuw aanslag in Spanje

Print
Onbekenden hebben dinsdag brandbommen naar het huis van een Baskische politieagent gegooid. Bij de aanslag vloog een balkon in brand, maar niemand raakte gewond.
Volgens de politie was er niemand thuis toen het huis in de stad Abadino in de vroege ochtend werd aangevallen. De politie gaat ervan uit dat de aanslag is gepleegd door een jeugdbende die sympathiseert met de verboden Baskische afscheidingsbeweging ETA.
De politie in de Baskische havenstad San Sebastian onderzoekt op het moment de explosie van een speelgoedautootje, waarbij een 62-jarige vrouw omkwam en haar zestien maanden oude kleinzoon zwaar gewond raakte. Het jongetje, dat zware brandwonden en hoofdletsel heeft opgelopen, verkeert na een marathonoperatie maandagnacht in kritieke toestand. Het op batterijen werkende autootje was voorzien van een explosief dat af zou gaan op het moment dat het speeltje zou worden aangezet. De peuter kreeg het wagentje van zijn tante, die de politie vertelde dat het was achtergelaten in haar restaurant. De politie zei niet uit te sluiten dat de aanslag was gepleegd met politieke motieven, hoewel het bewijsmateriaal tot nu toe niet in de richting van de ETA wijst.