Stimac (Hajduk Split) 6 maanden geschorst

Print
NYON - De Europese voetbalfederatie UEFA heeft Igor Stimac van Hajduk Split voor 6 maanden geschorst, omdat hij in de Champions League-wedstrijd tegen Mallorca een official van de Spaanse club te lijf ging. De wedstrijd werd overigens door Split gewonnen met 1-0.
BR>
Na de wedstrijd kwam het tot een schermutseling tussen Stimac en Carlos Dominguez van Mallorca. een official wilde de gemoederen bedaren maar toen kreeg hij een vuistslag toegediend van de wispelturige Kroaat. De naam van de official werd niet vrijgegeven maar vorige week meldde Mallorca dat het om de assistent-trainer Damian Amer zou gaan.

Hajduk Split krijgt ook een boete van 1 miljoen frank omdat de supporters tijdens de wedstrijd voor relletjes zorgden. Ook de veiligheid rond het veld liet vaak te wensen over. De Kroatische landskampioen heeft tot zondag middernacht de tijd om in beroep te gaan. Ook Mallorca kreeg een boete van 240.000 wegens "onwelvoeglijk gedrag" (gele kaarten, onsportiviteit) van de spelers. De terugwedstrijd vindt op 22 augustus plaats in Mallorca.