Vergoossen reageert sereen op Genks verlies

Print
DEURNE - "Ik denk dat ik zowel bij winst als bij verlies in staat ben door de juiste bril heen te kijken. Zoals tegen Beveren niet alles schitterend was, moeten we na de nederlaag tegen Antwerp ook niet alles tot aan de grond afbreken". Sef Vergoossen reageerde met andere woorden sereen op de verrassend zware nederlaag van Racing Genk op de Bosuil. "Mijn spelers mogen fouten maken, zolang ze maar de nodige arbeid verrichten".
De vraag om geduld bij de nieuwe start van Racing Genk bleek zaterdagavond gerechtvaardigd. De Limburgers voetbalden op de Bosuil aardig in de beginfase. Maar naargelang de wedstrijd vorderde, verdween het overleg in de opbouw. "Daar hebben we de wedstrijd verloren", constateerde trainer Vergoossen. "We hadden snel grip op de wedstrijd en vonden meteen onze organisatie. Toch kozen we veel te vlug voor de lange halen, en die kwamen steeds sneller terug. Dan steek je al je energie in het corrigerende werk. Na een bepaalde tijd kan je dat niet meer belopen en ontstaat er een zee van ruimte voor de tegenpartij. Een gedreven, agressief en vooral goed voetballend Antwerp heeft daar optimaal gebruik van gemaakt. Dan moet je aan het einde van de rit concluderen dat je verdiend verloren hebt".

"Ik heb mijn jongens niets te verwijten. Ze hebben fouten gemaakt en daar moet op training hard aan gewerkt worden. Maar ze hebben op geen enkel moment de moed verloren. Ook bij 3-0 hebben de jongens hun strijdershart getoond, zijn ze blijven op zoek gaan naar dat doelpunt. Dat hadden we wel verdiend, denk ik. Het zou echter niets afgedaan hebben aan de Antwerpse zege".

Keepers
Ook van een keepersprobleem wil de Genkse trainer voorlopig niet weten. De druk van de fanatieke aanhang op Jan Moons wordt nochtans steeds groter. Zowel na het eerste als het tweede thuisdoelpunt, weerklonk een steeds luider "Brocky, Brocky" in het bezoekende vak. "We incasseerden twee ongelukkige goals, dat is nooit prettig voor een doelman", aldus Vergoossen. "Brocky heeft zijn status door de jaren heen opgebouwd, dat is zijn verdienste. Zoiets hoort erbij, Jan zal ermee moeten leren omgaan. Voorlopig zegt niets mij dat dat niet lukt. Maar als mocht blijken dat Moons er onder gebukt gaat en vooral als het gepaard gaat met slecht keepen, dan moet er natuurlijk iets gebeuren".