Mathijssen belooft: "Ook Standard aanpakken"

Print
SINT-TRUIDEN - Zelfs Guy Mangelschots kon zich niet meteen herinneren dat hij ooit een derby, waarin zijn Kanaries tegen zo'n onoverbrugbare achterstand aankeken, nog tot een goed einde had gebracht. STVV breide zaterdagavond een verlengstuk aan de knappe maar onfortuinlijke prestatie in Gent. Enig hiaat in het team van Jacky Mathijssen was de organisatie van de afweer, die door Waligora en Tankary te vaak voor schut werd gezet.
"Ik heb de supporters spektakel beloofd op Staaien. Wel, ik houd mijn woord", zo opende Mathijssen vrij trots. "Onze volgende thuiswedstrijd tegen Standard zullen we op dezelfde manier aanpakken. Dit keer stond het geluk wel aan onze zijde. Al kan je moeilijk ontkennen dat een ploeg, die een dozijn doelkansen weet te versieren, onverdiend met de zege aan de haal gaat. Er waren wel enkele fases, waarin de beslissingen van de scheidsrechter dubieus waren, maar ik verzeker je dat STVV dit seizoen niet de braafste ploeg van eerste klasse zal zijn. Ik houd eraan mijn collega Harm Van Veldhoven te feliciteren. Lommel bracht ook in moeilijke omstandigheden aardig voetbal. De inbreng van Mitrovic en de blessure van Hoefkens deden de wedstrijd nog kantelen. Ik ben me bewust van het feit dat we het offensieve register reeds volledig kunnen opentrekken maar dat het ons in verdedigend opzicht aan scherpte ontbreekt. Zeker bij stilstaande fases horen de opdrachten beter vervuld te worden."

Verrassing
Het was ook Danny Boffin niet ontgaan dat de Truiense sector L, toen kort na de rust een nederlaag in de maak leek, hun ploeg met You'll never walk alone de nodige ruggensteun gaf voor een spectaculaire terugkeer. "Dit was echt een schitterende wedstrijd met een grandioze apotheose", aldus een glimlachende Boffin. "Ik heb al zoveel meegemaakt in het voetbal dat je weet dat alles kan, zelfs in de slotminuut nog. Daarom heb ik na de 3de treffer van Lommel nooit getwijfeld dat we alsnog langszij gingen komen. Doelkansen waren immers nooit ver weg. Toen ik de aansluitingstreffer scoorde, wist ik dat alles nog mogelijk was, zelfs een overwinning. Alleen vind ik dat we deze week eens moeten praten over onze verdedigende speelwijze. De treffers van Lommel waren toch te vermijden. Zelf voel ik me goed in mijn vel. Ook woensdag met de nationale ploeg liep het behoorlijk. Ik hoop dat ik op die manier nog een tijdje kan meedraaien. Aalst, dat door insiders als een grote degradatiekandidaat naar voren werd geschoven, is met twee overwinningen op rij toch wel dé verrassing. Zo zie je maar. Wij reizen zaterdag in elk geval met vertrouwen naar Mambour."