Lommel-trainer Van Veldhoven wilde zelf veld op

SINT-TRUIDEN - SK Lommel heeft op Staaien op een andere manier met het eersteklassevoetbal kennis gemaakt. Als de belangen groter worden, kan voetbal soms een beetje oorlog worden. En dat werd het zaterdagavond. In al dat geweld zag Harm Van Veldhoven zijn ploeg in de slotminuten nog op een onwaarschijnlijke manier onderuit gaan.
"Ik had gehoopt op wat meer bescherming van de scheidsrechter. Maar als die er niet komt, moet je mans genoeg zijn om zelf overeind te blijven", zo analyseerde Van Veldhoven de fatale laatste wedstrijdminuten van SK Lommel. "Als je in de 88ste en de 91ste minuut van de winst in het verlies wordt geschopt, doet dat pijn. Met de inbreng van Verjans en Mitrovic kon STVV ons onder druk zetten. De scheidsrechter liet zich meesleuren in de euforie die toen plots op Staaien losbarstte. Rond de 16 meter kreeg STVV toen alle beslissingen mee. Nochtans raakte in die laatste wedstrijdminuten zowat de helft van mijn ploeg geblesseerd. Culek kreeg een doodschop van Voets, Filipovic en Hoefkens moesten hinkend naar de kant. Dan moet daar achterin toch 'iets' gebeurd zijn waarop de ref niet reageerde. In de verdediging konden we het daarna nog moeilijk organiseren."

Uitdelen
Van Veldhoven gaf wel eerlijk toe dat het allemaal 'randgebeurtenissen' waren die de wedstrijd hadden doen kantelen. "Winnen we hier met 2-3 dan praat ik er wellicht niet over. Maar de duels op Staaien zijn fors. Dat weet iedereen. Ik zeg niet dat STVV brutaal speelde. Maar als de scheidsrechter de lijn iets scherper trekt, hadden we in die slotfase meer rustmomenten kunnen inbouwen en hadden we de punten nog kunnen pakken. Je kan alleen maar hopen dat de scheidsrechter je spelers beschermt. Doet hij dat niet en je wil op het hoogste niveau meevoetballen, dan moet je jezelf daar kunnen overzetten. Dat lukte niet zodat we uiteindelijk voor de bijl gingen. Maar wat een ongelofelijke pot voetbal. Het begon bij mij ook steeds harder te kriebelen. Wat had ik er graag zelf tussen gelopen om voor wat meer evenwicht in die veldslag te zorgen. Incasseren en uitdelen, het hoort er ook bij in eerste klasse."

Respect
Puur voetbaltechnisch zat het zaterdagavond nochtans behoorlijk goed met Lommel en dat stemde Van Veldhoven uiteindelijk toch nog optimistisch. "Ik denk dat we op Staaien hebben bewezen dat we klaar zijn voor eerste klasse. We spelen voor wat we waard zijn, aanvallend gericht met 3 spitsen. Als je het aantal kansen ziet dat we hier bij mekaar voetbalden, zullen we snel het respect krijgen dat we verdienen."