Ali Lukunku, met 3 goals de held van Sclessin

Print
LUIK - "Et un, et deux, et trois-zéro!", klonk het zaterdagavond vanop de Luikse tribunes. En de Standard-aanhang kreeg gelijk. Ali Lukunku zorgde op zijn eentje voor een makkelijke 3-0-winst tegen GBA. "Ach, ik ben blij met die goals, maar persoonlijk succes is eingelijk niet belangrijk," aldus de Standard-aanvaller. "We hebben die eerste thuiswinst beet. Dàt telt."
Vorig seizoen speelde Lukunku nog met oordopjes op Sclessin. Omdat een deel van het thuispubliek hem uitfloot, uitjoelde en uiteindelijk zelfs fysiek bedreigde. Maar die tijd is voorbij voor de rijzige spits. Als hij zaterdag al oordopjes nodig had, was het om het handengeklap bij zijn applausvervanging te dempen. "Zo zie je maar dat het in het voetbal allemaal snel kan veranderen," lachte Lukunku. "Na vorig seizoen wilde ik nog vertrekken. En toen Anderlecht zich aanbood, leek me dat een heel mooie kans. Maar Standard overtuigde me om te blijven en daar ben ik nu blij om."

Aarst
Toch leek Lukunku bij het begin van dit seizoen niet op zijn lievelingsplaats in de spits te zullen starten. Ole-Martin Aarst was de diepe aanvaller tijdens de UEFA-Cupmatch in Skopje. Tot Lukunku vorige week op Charleroi plots heel verrassend op het scheidsrechtersblad stond. "Aarst was vandaag de eerste die me kwam feliciteren. Vond ik wel knap van hem. Ik kreeg het vertrouwen van de technische staf en heb dat niet beschaamd. In Charleroi liep het nog een beetje stroef, maar 3 goals op één avond is toch niet slecht, hé? Maar ik blijf daar niet bij stilstaan, voel me ook niet de ster van Standard. Er zat trouwens een strafschop tussen, die kan iedereen binnen knallen."