Beveren en Lierse verdienen allebei 3 punten

Print
BEVEREN - Lierse heerste in de eerste helft, Beveren ontplofte na rust en dus was 1-1 een juiste uitslag op de Freethiel. De twee supportersclans gaven de spelers na afloop een staande ovatie voor het technisch mooie voetbal en de spannende fases voor doel. Vreemd genoeg bleef het bij goals van De Roeck en Wostijn, die na een zwakke debuutmatch hun eerste doelpunt scoorden voor hun nieuwe club.
Steven Wostijn: "De Ivorianen zien passes die anderen niet zien"
"Wauw, wat was het heerlijk om zo'n match te spelen", genoot Wostijn na. "In de tweede helft gingen de supporters van Beveren geweldig tekeer, dat heb ik in Harelbeke nooit meegemaakt. Ze schreeuwden ons gewoon naar de 1-1. Het gaf een kick om die gelijkmaker te scoren. Van een nieuwe spits verwachten de mensen direct goals, het is dus een opluchting dat de nul van het bord is. Zeker na mijn slechte prestatie van vorige week. In Genk kwam ik als linksmidden nooit in mijn spel. In Harelbeke zou ik na zo'n match meteen naar de bank gevlogen zijn, bij Ferrera niet. Hij heeft de hele week op me ingepraat en daaruit putte ik veel vertrouwen. Ik mocht in de spits spelen en heb me geweldig uitgeleefd. Eerst maakte ik een mooie goal en als even later Zézéto de bal aflegt, had ik nog de winning-goal gescoord ook! Maar Zézé ging als een echte spits zelf zijn kans, ik begrijp hem. Of ik vooraan zal blijven spelen, betwijfel ik. Als Demkine erbij komt, moet ik me richten op de positie van rechtsmidden."

"In de eerste helft hadden we het moeilijk met de opkomende backs van Lierse, maar met Zézé op Poorters en Grondin op Smeets waren we na rust niet meer af te stoppen. Beveren puilt over van techniek en snelheid. Voor een aanvaller is het heerlijk voetballen met de Ivorianen. Ze kunnen alles met de bal en zien passes die anderen niet zien. Op de Freethiel gaan we sensatie brengen, let maar op. De mensen móéten hier een kaartje kopen. Na de match juichten de supporters ons toe alsof we gewonnen hadden. De spelers hadden eerst het gevoel van verdomme, hier zat meer in, maar uiteindelijk waren we blij dat de mensen een spectaculaire match gezien hadden. We gaan wat beleven dit jaar."

Jonas De Roeck: "We moeten dringend rustiger leren afwerken"
De Roeck zat met een wrang gevoel. "Ik had graag de 3 punten gepakt. In de eerste helft hadden we Beveren moeten afmaken. We brachten mooie combinaties, creëerden kansen via de flanken. De spelers van Beveren wisten niet waar lopen. Maar we moeten dringend leren rustiger af te werken, anders komen we elke week in de problemen. Uiteindelijk bleef het bij mijn doelpunt, mijn tweede in eerste klasse. Scoren deed deugd na mijn mindere match van vorige week. Die prestatie was ik al vergeten, maar om de harten van de supporters te veroveren, is zo'n goaltje belangrijk. Toen de bal er inging, dacht ik yes, we zitten in een ideale uitgangspositie. Na rust hadden we de wedstrijd moeten uitspelen, maar daarvoor ontbreken nog de automatismen. We liepen te ver van onze tegenstander en lieten de middenvelders van Beveren te veel ruimte om de bal in te spelen. De dieptepasses hadden we eruit moeten halen, maar dat gebeurde niet. Tegen de technisch sterke en snelle Ivorianen is dat dodelijk. We hebben serieus afgezien, in die fase hadden we kunnen verliezen, al is 1-1 een juiste uitslag. Om écht tevreden te zijn, was het verschil tussen eerste en tweede helft te groot. Maar goed, dat maakt deel uit van ons leerproces, zeker? Ik ben blij dat we onze supporters laten zien hebben dat we goed kunnen voetballen. Ze moeten altijd naar Lierse komen kijken, want we willen hen elke week een even spectaculaire match als tegen Beveren bieden."