Westerlo botst op leep Eendracht Aalst

Print
WESTERLO -"Anderlecht, Anderlecht... kijk onze directe concurrent heeft ook gewonnen", gniffelde Aalst-trainer Manu Ferrera toen hij na de zege in Westerlo met de vinger het uitslagenbriefje overliep. Degradatiekandidaat Aalst pronkt inderdaad met 6 punten op 6. Bekerwinnaar Westerlo zit nog steeds met lege handen. "Eigen fout, dikke bult", gromde Sammy Van den Bossche.
Westerlo had na de belabberde prestatie vorige week in Brugge iets goed te maken. Aalst moest het slachtoffer worden. Trainer Ceulemans verkoos deze keer voor zijn vertrouwde opstelling en dat resulteerde een volle wedstrijd ook in goed voetbal. Alleen vertikten zijn soldaten het om de rist doelkansen af te werken, al ontbrak het Westerlo deze keer wel aan geluk. De stilte die na afloop in de Westelse kleedkamer heerste, vertolkte dan ook de diepe ontgoocheling bij een stel moegestreden spelers. "Ik had me dit avondje helemaal anders voorgesteld", pufte een aangeslagen Sammy Van den Bossche. "Drie punten was het opzet. Persoonlijk lag ik al enkele weken wakker van deze match. Ik zou mijn ex-club tonen dat ik heel wat in huis heb en dat mijn vertrek in Aalst een verlies voor de ploeg is. Let wel, ik heb mijn best gedaan en meen dat ik me ook toonde op het veld. Alleen kreeg ook ik die bal niet tegen de netten. Zo knalde ik het leer een keer tegen de lat. Maar ja, we moeten op de eigen borst slaan. In het voetbal telt maar één ding en dat is scoren. Wie zijn kansen niet afmaakt, kan nooit een wedstrijd winnen. Ik had champagne beloofd bij winst, maar zal het spul wegzetten tot na nieuwjaar."

In Brugge moest Westerlo het spel een uur lang ondergaan, tegen Aalst heerste de thuisploeg 90 minuten en toch werd er verloren. "Als je tegen een ploeg als Aalst onderligt, is er iets aan de hand", vond Van den Bossche. "Dat was geenszins het geval. We speelden met veel inzet en brachten bijwijlen goed voetbal. De vijand hield constant 9 pionnen achter de bal en loerde op de counter. Dat was met gevaarlijke spitsen als Dimbala en Stojak de lonende tactiek. Alleen kregen wij veel meer kansen, maar kregen we die bal niet voorbij keeper Vladan Kujovic. Neem het van mij aan, ik ken die gast al 4 jaar, hij is momenteel de beste doelman in de Belgische competitie. En wat Aalst betreft, die club was de voorbije twee jaar ook de uitgesproken degradatiekandidaat maar gaat zich redden, zeker weten."

Met 0 op 6 heeft Westerlo zijn start gemist en met een uitwedstrijd in Gent voor de boeg lijkt er nog meer onheil in de lucht te hangen. "Laat ons niet panikeren", benadrukt Van den Bossche. "Elke wedstrijd moet worden gespeeld en ik blijf erbij dat dit Westerlo voldoende inhoud heeft om in de linkerkolom mee te draaien. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken. Pas na 5 wedstrijden weet je echt waar je ploeg staat."