Club Brugge behaalt zuinige zege in Lokeren

Print
LOKEREN - Club Brugge won zondagavond met 0-1 op het veld van Sporting Lokeren. Net als Anderlecht behaalde Club een overwinning zonder veel glans, maar net als in Brussel zullen ze daar in Brugge lak aan hebben. De 3 punten zijn binnen, de concurrentie loopt in deze vroege fase van de competitie niet uit. Het spelpeil verbeteren kan nog altijd in de volgende wedstrijden.
Al vroeg in de partij kwam Club op voorsprong. Verheyen bereikte na 7 minuten Mendoza in het strafschopgebied met een listig boogballetje over de Lokerse verdedigers, de Peruviaan bleef ijzig kalm en stak de bal onder doelman Zitka binnen (0-1). Club kreeg daarna nog enkele gelegenheden en bleef duidelijk baas over een wroetend Lokeren. Toch kwam Katana nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn poging strandde op de verste paal. Na een halfuur verwaterde de wedstrijd helemaal: slordige en nonchalante passes langs beide kanten, spelmakers Rudi voor Lokeren en Ceh bij Club, kwamen bijna niet meer in het spel voor, de spitsen liepen er vooraan haast voor spek en bonen bij. Na rust zag het er niet naar uit dat het spelpeil zou verbeteren.

De druilerige regen die inzette tijdens de pauze, maakte het veld bovendien enorm glad. Wie verwachtte dat Lokeren een stormloop op het doel van Verlinden zou wagen, kwam bedrogen uit. Daarvoor had dit Lokeren toch iets te weinig inhoud. Club kon de Waaslanders relatief makkelijk afhouden, ook al omdat de laatste pass bij Lokeren zelden of nooit goed aankwam en de acties zonder overleg plaatsvonden. Simic kwam in de slotfase Mendoza nog vervangen en mocht eigenlijk binnen de minuut aan het feest, toen hij Zitka lobte met een perfecte boogbal. De lijnrechter had echter buitenspel gezien en De Bleeckere keurde de treffer - onterecht overigens - af. Dat brak de Bruggelingen nog bijna zuur op, toen Kimoto twee minuten voor tijd onbesuisd overkopte op een perfecte voorzet van Katana. Club hield stand en komt weer op gelijke hoogte met Anderlecht, Lokeren blijft met een 1 op 6 zitten.

3' Simons schiet rakelings naast vanop de rand van het strafschopgebied
7' Verheyen bereikt Mendoza met een listig balletje over de Lokerse defensie, de Peruviaan kan van dichtbij onder Zitka binnenduwen
12' Simons kan nog eens aanleggen op een weggekopte bal, opnieuw gaat zijn schot niet ver naast
18' Verlinden kan een laag schot van Zoundi uit de linkerbenedenhoek duwen
21' Rudi geeft vanop rechts een strakke, lage bal voor doel, Bangoura botst op Verlinden
27' Een vrije trap van Ceh zoeft rakelings langs de rechtse paal
28' Na wat geharrewar voor het Brugse doel, legt Gretarsson af voor Katana. Het lage schot van de Bosniër ketst via de verste paal in de handen van Verlinden
43' Een scherpe vrijschop van Ceh wordt voor doel door zowel Mendoza als Lange compleet gemist
51' Mendoza gaat onder een voorzet van Verheyen door, Simons knalt de half weggewerkte bal net over de linkerkruising.
59' Verlinden heeft geen problemen met een schuiver van Zoundi.
63' Lesnjak probeert het met een vrije trap vanop 35 meter, Zitka heeft toch enige moeite met de botsende bal op het natte veld.
68' Mendoza steekt mooi door tot bij Verheyen, die op het moment dat hij van dichtbij wil afdrukken, afgeblokt wordt door Coulibali.
70' Rudi stuurt Zoundi weg op rechts, Bangoura staat voor doel, maar zijn poging gaat hoog over.
77' Vander Heyden vindt Mendoza schuin links voor doel, Zitka pareert het zware schot van de Peruviaan.
85' De pas ingevallen Simic lobt Zitka, maar zijn doelpunt wordt - onterecht - ongeldig verklaard door De Bleeckere wegens vermeend buitenspel.
88' Kimoto krijgt een unieke kans op de gelijkmaker na een voorzet van Katana, maar kopt onbesuisd over.
90' Het wordt nog warm voor de kooi van Verlinden, maar de hobbelende bal van Gretarsson wordt niet binnengeduwd door Kimoto of Bangoura.

Doelpunten: 7' Mendoza 0-1
Scheidsrechter: Frank De Bleeckere
Gele kaarten: Lesnjak (fout), Rudi (fout), Zéré (fout), Seyfo (fout), Vidarsson (fout), Mendoza (fout)
Toeschouwers: 8.500
LOKEREN: Zitka - Coulibali, Katana, Zéré, Seyfo - Vidarsson (71' De Beule), Gretarsson, Rudi, Vonasek (71' Kimoto) - Zoundi en Bangoura
CLUB BRUGGE: Verlinden - Cornelis, De Brul, Lesnjak, Vander Heyden - Clement, Simons, Ceh (60' Englebert) - Verheyen (82' De Cock), Lange en Mendoza (84' Simic)

Paul Put: "Wij verdienden beter"
"Op basis van ons overwicht in de tweede helft, verdienden wij beter. We hadden recht op minstens een gelijkspel. Op uitzondering van dat doelpunt, hebben wij de Brugse aanval goed opgevangen, want onze tegenstander geraakte nauwelijks aan een kans. Door die vroege achterstand moesten wij snel de kaart van de aanval trekken en toen kwam het gebrek aan slagkracht voorin toch wel aan het licht. Wij hebben meer geboden dan Club Brugge, zeker in de tweede helft, maar kregen geen loon naar werken. Jammer van dat schot van Katana tegen de paal. Nee, wij kenden ook geen greintje meeval, maar we zijn toch op de goede weg".

Arnar Vidarsson: "Brugge geen spektakelploeg"
"Het was geen fantastische wedstrijd, maar Brugge is dan ook geen spektakelploeg", vond Vidarsson. "Na die vroege 0-1 hebben ze alleen maar verdedigd. Jammer dat Katana op de paal schiet, anders hadden we mogelijkheden gehad op de winst. Achterin moesten we even zoeken naar de organisatie, misschien heeft ons dat een goal gekost. Het leek misschien dat we minder waren dan op de eerste speeldag, maar vergeet niet dat we tegen Brugge stonden te shotten, hé. Dat is geen caféploeg en toch waren we zeker niet de mindere."

Trond Sollied: "Twee punten meer dan vorig seizoen"
"Wij wisten dat het hier op Lokeren moeilijk ging worden", aldus Club Brugge-trainer Sollied. "Vorig jaar lieten wij hier nog twee kostbare punten liggen via een 2-2 gelijkspel na eerst op een 2-0 achterstand te zijn gekomen". Dit jaar kwam Club al vroeg in de partij voor. "Dat vroege doelpunt was een uitstekende zaak, maar na de rust was Lokeren het meest in balbezit. Zonder evenwel veel kansen te kunnen afdwingen. Dat pleit voor het goede verdedigende werk van mijn ploeg, maar aanvallend kan het nog beter. Het belangrijkste is evenwel dat wij hier de 3 punten pakken en nog altijd het maximum hebben."

Tjorven De Brul: "Meer moest dat niet zijn"
"In de eerste helft heeft Brugge aangevallen, na rust hebben we ervoor gekozen te verdedigen", aldus De Brul die de voorkeur kreeg op Lembi. "Organisatorisch zat het goed in elkaar en dat is hoopvol voor de toekomst. Er was weinig spektakel te beleven, maar wij zagen niet de noodzaak in om de forcing te gaan voeren. Meer moest dat niet zijn. Vergeet niet dat Club het de jongste jaren altijd moeilijk had op Daknam en dat Lokeren ons agressief aanpakte. Over mijn prestatie ben ik best tevreden. Als de hele ploeg zijn werk doet, komen de verdedigers automatisch in the picture. Van woensdag wist ik al dat ik zou spelen. Hopelijk ben ik nu vertrokken voor een lange reeks, want fysiek ben ik in orde."