Colruyt opent eerste biologische supermarkt

Print
Bio is in. Het gamma biologische en ecologische producten in Belgische supermarkten breidt nog steeds uit. Colruyt ziet het in navolging van andere supermarkten (Delhaize,...) groter en opent nu morgen woensdag ook zijn eerste volledig biologische en ecologische supermarkt.
BR>
Bio-Planet, want zo werd de nieuwe telg gedoopt, heeft een gamma van 6.500 biologische en ecologische producten en maakt het voor de consument mogelijk om de waar ook via het internet (www.bio-planet.be) te bestellen en af te halen in een van de 156 gewone Colruytwinkels.

De zorg voor het milieu was ook het uitgangspunt voor de keuze van de locatie. Er werd gekozen voor hergebruik van een oude meubelfabriek in Kortrijk, waar bij de renovatie gebruik werd gemaakt van milieuvriendelijke verf en waar zuinig met energie wordt omgesprongen. De werkkledij van de werknemers bestaat uit 100% biokatoen en de boodschappentassen zijn herbruikbaar of afbreekbaar door hun samenstelling uit maïsmeel.

Naast het uitgebreid gamma aan voeding is er natuurlijke cosmetica die niet getest werd op dieren, biotextiel, schoolspullen uit gerecycleerd materiaal, waspoeders en detergenten met minimaal effect voor het milieu, enzovoort. Via informatiezuilen wil Colruyt zoveel mogelijk informatie aan de klant geven.

Ook andere ketens openden reeds biowinkels, weliswaar met een minder uitgebreid aanbod. Zo is er een Delhaize-biowinkel in Ukkel en is er een vestiging Bio-Saveurs in Rocourt (Luik). Bio-Planet rekent erop in de loop van volgend jaar een tweede winkel te kunnen openen in Gent.