Man opgepakt die vluchtmisdrijf pleegde

Print
De automobilist die op 12 augustus vermoedelijk vluchtmisdrijf pleegde na in Bassevelde een dronken man te hebben aangereden, is maandagavond opgepakt. Het gaat om een 32-jarige man uit Assenede. De verdachte werd gevonden na een uitgebreid onderzoek, waaraan de verschillende politiediensten en de bevolking uit de regio hun medewerking hebben verleend.
Het ongeval gebeurde op 12 augustus tussen 1u30 en 2 uur in de ochtend. Het slachtoffer was een 62-jarige man die dood op straat werd aangetroffen. Mogelijks had het slachtoffer zijn roes op straat uitgeslapen en was hij daar aangereden. De gerechtsdeskundige vond twee stukjes van het onderstel van een Ford Focus. Het gerecht gaf daarop opdracht om alle eigenaars van een dergelijke wagen uit de streek te contacteren en hun wagen te laten onderzoeken.
Maandagavond kwamen de speurders terecht bij de man uit Assenede. Hij bleek de bestuurder te zijn van de wagen die die nacht was gebruikt. Maar de man zei zich niet te hebben gerealiseerd dat hij in een ongeval was betrokken geweest. Hij geeft wel toe op de plaats van over iets te hebben gereden. Maar hij wist niet dat het een persoon betrof. Anderzijds kon man volgens het Gentse parket niet verantwoorden waarom hij niet had gereageerd toen het verhaal bekend raakte via de media. De man werd maandag voorgeleid maar niet aangehouden. Zijn rijbewijs is wel voor 45 dagen ingetrokken.