WG Akita: petanqueploegen in halve finales

Print
AKITA - Zowel bij de mannen als bij de vrouwen heeft de Belgische petanqueploeg zich zaterdag geplaatst voor de halve finales op de World Games in het Japanse Akita. De korfbalploeg begon zaterdagavond aan het toernooi met een zege tegen Taïwan (16-9).
De Belgische veldboogschutters sloten hun competitie met een positieve noot af. Bij de vrouwen werd Marina Prelipcean 5de. Goed voor de 8ste plaats in de eindstand. Danny Aerts legde bij de mannen beslag op de 9de plaats. Ook in de eindrangschikking wordt hij 9de.

Onze mannelijke petanquespelers begonnnen aarzelend aan de dag. De vrouwen daarentegen zetten hun slechte prestatie van de eerste dag helemaal recht. Een tactische keuze - Linda Goblet speelde in de plaats van Nancy Barzin als pointeur en Barzin ging aan de slag als tireur - bracht de Belgische vrouwenploeg meteen in het juiste ritme.

Er werd gewonnen van Madagascar (13-1), Canada (13-7) en Japan (13-3). België werd tweede in zijn groep achter Spanje en moet het in de halve finales opnemen tegen Madagascar. Ook de mannen werden tweede in hun groep dankzij duidelijke overwinningen tegen Spanje (13-5) en Japan (13-3). Een nederlaag in de ochtend tegen Italië (13-10) bewees echter dat de wereldkampioenen nog niet op het hoogste niveau acteren. "Het belangrijkste is dat we ons geplaatst hebben voor de halve finales. Morgen begint de competitie pas echt", was de reactie van bondscoach Gustave Moens. Spanje wordt in de halve finales de tegenstander.

Marina Prelipcean (recurveboog) profiteerde optimaal van de opzettende wind om haar beste niveau terug te vinden op het gemarkeerde parcours in het veldboogschieten. Ze wipte over 4 tegenstanders naar de 8ste plaats in de eindstand. Danny Aerts (barebow) kende minder geluk. Hij kon zijn klassement niet meer verbeteren en werd 9de.

In het korfbal boekte België een logische 16-9 overwinning tegen Taiwan. Als het zondag tegen Groot-Brittannië wint, staat het in de finale.

De Belgische ploeg is na de aankomst van Eddy Merckx (biljart), Jan Baillien (waterski) en Tine Bossuyt (reddend zwemmen) volledig.