Internet-verbouwers betalen prijs voor succes

Print
Een Brits echtpaar dat de verbouwing van hun huis financierde door de vorderingen live op Internet te zetten, moet het succes van hun project met een scheiding bekopen.
BR>
De website van Louise en Paul Jones waarop dagelijks het verloop van de verbouwing was te zien, trok honderdduizenden bezoekers. Bouwfirma's, gereedschapsfabrikanten en decoratiewinkels gaven hen gratis materiaal, zoals bakstenen, zagen, verf, hout en stoffen in ruil voor reclame op de site.

Eén van de mensen die de activiteiten van de Jones' via internet volgde, was echter niet zo zeer geïnteresseerd in de toestand van het huis, als wel in mevrouw Jones zelf. De Amerikaan nam contact met haar op via e-mail, en na enkele gesprekjes bleek het tussen de twee te klikken.

De 32-jarige Louise, moeder van vier kinderen uit een eerder huwelijk, is al op bezoek in de Verenigde Staten geweest, en overweegt zich daar permanent met haar internet-aanbidder te vestigen.

Paul Jones is inmiddels ook uit het zo duur verbouwde huis getrokken. Een troost is dat de hele affaire het echtpaar waarschijnlijk toch geen windeieren heeft gelegd, zo heeft de krant The Times zaterdag gemeld. In 1997 kochten zij het aftandse pand in de plaats Lytchett Matravers voor 98.000 pond.

Nadat het paar ongeveer voor het zelfde bedrag aan schenkingen van bouwmaterialen had ontvangen en de woning eigenhandig verbouwde, is het nu waarschijnlijk zo'n 380.000 pond waard.
www.swns.com/vaults/diy.htm