VU-ondervoorzitter verwacht twee nieuwe politieke formaties

Print
Volksunie-ondervoorzitter Geert Lambert verwacht dat er uit de huidige partij, na de stemming van de leden, twee nieuwe politieke formaties zullen ontstaan. "Ik verwacht niet dat een van de drie groepen de vijftig procent zal halen", zo verklaarde Lambert. Tot midden september kunnen de 15.000 VU-leden zich uitspreken over welke van de groepen hun vertrouwen krijgt.
BR>
"Niettegenstaande ikzelf tot de 'toekomstgroep' met Bert Anciaux, Patrick Vankrunkelsven en Hugo Schiltz behoor en hoop dat die groep wint, verwacht ik wel dat er een gelijke verdeling komt van de stemmen tussen de drie groepen. Nadien zal er tussen twee van de drie groepen samengewerkt worden, wil men nog enig gewicht in de schaal kunnen werpen", aldus Lambert.

"In het geval dat niemand vijftig procent van de stemmen haalt, kan ook niemand aanspraak maken op de naam VU, want Bert Anciaux is geen betere VU-er dan Geert Bourgeois. Indien we de naam laten vallen, mag een reclamebureau gerust een naam bedenken, maar geen programma", aldus nog de VU-ondervoorzitter.