Zomerhit 2001: 'Tele-Romeo' bezorgt K3 een drie op drie

Print
Zaterdagavond heeft Radio 2 bij het Middelkerkse casino de jaarlijkse Zomerhit-award uitgereikt. Voor het eerst in de geschiedenis van de prijs die teruggaat tot 1973, ging de trofee voor de grootste zomerhit van eigen bodem het derde jaar op rij naar dezelfde uitvoerder(s). De populaire meidengroep K3 walste deze zomer met 'Tele-Romeo' de hitparades en de podia plat.
Nooit eerder deed iemand hen dat voor. Alleen Bart Peeters en zijn Radio's wonnen al eens drie jaar op rij een prijs, maar dan in verschillende categorie├źn. Voor Karen, Kristel en Kathleen een record dat kan tellen. De hitmachine van manager-producent Niels William won eerder deze week ook de eerste Tien om te Zien-trofee. De succesreeks van K3 startte in maart '99. Meer dan een half jaar stonden ze met 'Heyah Mama' in de Ultratop 50 en wonnen ze voor het eerst met dit nummer Zomerhit 1999. Ook in 2000 was het voor K3 met de single 'Alle Kleuren' bingo voor de Zomerhit. Daarnaast wonnen ze ook de Radio 2 publieksprijs.

Naast de Zomerhit koos een jury van pers-, radio- en televisiemensen verder nog het beste lied (Bart Herman - Slaap mijn kind) en de prijs voor de doorbraak (VandaVanda). De publieksprijs van de luisteraars van Radio 2 ging, hoe kon het anders, naar K3's Tele-Romeo.