Beste zomer in tien jaar

Print
"We kunnen zeggen dat het toeristische seizoen, zoals het tot nu toe verlopen is, er grandioos uitziet", zo verklaart toerismedirecteur van Knokke-Heist André Desmidt. Hij beschouwt deze zomer, halfweg augustus, bij de beste van de afgelopen tien jaar.
BR>
"Sinds 1 juli was er relatief goed weer met veel zon. De wisselvalligheid tijdens ondermeer de tweede week van juli en begin augustus, zorgde ervoor dat zowat alle sectoren van het succes konden meeprofiteren. Ikzelf reken deze zomer bij een van de betere van de afgelopen tien jaar. De hotels, en zij moeten het hebben van de late beslissers, zaten vanaf 15 juli tot op heden vol. Soms hebben we zelfs mensen moeten doorsturen naar het binnenland", aldus Desmidt.

Volgens Desmidt werd de toon van het hele seizoen al gezet begin juli. "Tijdens de eerste dagen van juli was het warm en zonnig. Dat lokte veel dagjesmensen op een ogenblik dat het normaal nog iets rustiger is aan de kust. Meteen had het goede weer toen ook een weerslag op het verblijfstoerisme. De mensen stelden vast dat het aan zee nog altijd een beetje beter weer is dan in het binnenland. De laatste dagen van juli was het eerder tropisch weer. Dat waren echte topdagen. De toekomst ziet er ook nog goed uit. We mogen dus nog niet stellen dat het seizoen aan de Kust al voorbij is".

Ook directeur Lucien Bullinck van Toerisme Blankenberge zegt dat het mooie weer deze zomer massaal veel dagjesmensen naar de kust heeft gelokt. "Grote periodes met mooi weer hebben altijd een positief effect op de omzet van de kust", luidt het. "Dit seizoen is dan ook veel beter dan vorig jaar".

Sea Life Blankenberge, één van de grootste binnenattractie aan de kust, spreekt van een omzet vergelijkbaar met vorig jaar. "Toen het begin juli stralend weer was, telden wij wat minder bezoekers", zegt manager Roland Maes. "Maar toen het een week wat minder was, telden we enkele recorddagen. Globaal gezien kunnen we stellen dat de wisselvallige dagen de terugval op zonnige dagen hebben opgevangen".

Restauranthouder Peter Dapper van de Fallstaff in Zeebrugge spreekt ook van een mooi seizoen. "Juli was veel beter dan vorig jaar. Jammer genoeg was voor ons de uitstel van het mosselseizoen een tegenslag. Gelukkig kunnen wij nu nog een stuk verlies goed maken omdat het mooi weer blijft en het Zandsculptuur nog veel volk trekt. Ons seizoen is dan ook nog niet gedaan. Wij hopen nog op mooi weer tot en met 10 september".