Dolle jongeman veroorzaakt zwaar ongeval

Print
In Keerbergen heeft een dolle jongeman zondagmorgen zijn vader bedreigd omdat die een opmerking gemaakt had, daarna stak hij zijn auto in brand, sleurde tweemaal een bestuurder uit zijn wagen, ging er met hun voertuigen vandoor en veroorzaakte tenslotte een zwaar ongeval. De jongeman had al eerder psychiatrische problemen.
BR>
De stoppen van de jonge twintiger sloegen door toen zijn vader hem erop wees dat hij teveel wijn aan het drinken was. Razend liep hij naar buiten waar hij zijn eigen tien jaar oude Renault 5 in brand stak. Vervolgens liep hij de straat op en dwong de bestuurder van een Mercedes te stoppen. Hij trok de bestuurder van de auto brutaal uit zijn wagen om er vervolgens met de auto vandoor te gaan. Wat verder kreeg hij met een lekke band af te rekenen omdat hij tegen een vluchtheuvel was gereden. Hij carjackte dan maar een VW Passat. De federale politie had inmiddels de achtervolging ingezet. De jongeman trachtte het politievoertuig te rammen om te onkomen maar tijdesn zijn vluchtpoging reed hij in op de wagen van Eddy Goossens uit Haacht. Deze bestuurder werd door de klap uit zijn wagen geslingerd. Hij werd zwaar gewond naar het Imeldaziekenhuis in Bonheiden overgebracht, waar hij zondagnamiddag vocht voor zijn leven. De stuurloze auto van Goossens knalde in op twee andere auto's.

De dolle jongeman reed na het ongeval door maar moest de zwaar gehavende VW Passat even later achterlaten. Dan maar een motorfiets carjacken, dacht hij, maar dat mislukte, waarop hij de velden invluchtte waar de politie hem kon inrekenen. De jongeman die eerder al psychiatrische problemen had is na ondervraging ter beschikking gesteld van onderzoeksrechter in Leuven. Hij wordt beticht van bedreigingen, diefstallen met geweld en gewapende weerspannigheid omdat hij op een politievoertuig poogde in te rijden.