Scifo en Brogno getuigen van car-jacking

Print
Enzo Scifo, trainer van voetbalclub Sporting Charleroi, en zijn adjunct Dante Brogno zijn in de nacht van zaterdag op zondag getuigen geweest van een car-jacking op de boulevard Tirou in Charleroi. Dat heeft de federale politie van Charleroi gemeld.
Voor de ogen van de twee ex-voetballers werd een blauwe Mercedes CL55 AMG van 5 miljoen frank (124.000 euro) gestolen.
Beide trainers, die terugkwamen van de wedstrijd tegen RWDM, zaten met enkele vrienden in een café aan de boulevard Tirou toen ze rond 00.30 uur twee gemaskerde mannen zagen opduiken. De mannen waren gewapend en droegen kogelvrije vesten. Omdat ze er ervan uitgingen dat de Mercedes aan Scifo toebehoorde, stapten ze op hem af en vroegen de autosleutels. Scifo gaf hen de sleutels van zijn auto.
Toen de mannen ontdekten dat de sleutels niet in het slot van de Mercedes pasten, keerden ze terug naar het café en gijzelden de eigenaar om de auto open te krijgen. De man is een vriend van de Scifo en Brogno.
De dieven gingen met de Mercedes aan de haal. De federale politie kwam ter plaatse en zette in de streek wegblokkades op. De zoektocht naar de dieven leverde niets op.