Verslag + reacties Antwerp - RC Genk

15' Een knappe actie Sonck-Thijs brengt Daerden aan de tweede paal in de ideale schietpositie, maar Klak weet raad met de harde knal.
29' Pinxten reageert sneller dan Moons op een hoekschop van Zyati en kopt de 1-0 op het bord.
36' Moons ziet tot zijn grote verbijstering een voorzet van Verbeeck in de achterste winkelhaak vallen: 2-0.
64' Sergeant steekt door tot bij Mussa, die staalhard naast knalt.
69' Verbeeck en Evens rollen de Genkse rechterflank op. Sergeant mist zijn schot maar bereikt Mussa, die zijn verdiende goaltje meepikt: 3-0.
85' De nochtans sterk leidende Bourdouxhe kent een strafschop toe na een vermeende fout van Zokora op Mussa. Moons stopt de zwakke poging van aanvoerder Leleu.

Doelpunten: 29' Pinxten 1-0, 36' Verbeeck 2-0, 69' Mussa 3-0
Scheidsrechter: Bourdouxhe
Gele kaarten: Leleu (fout), Delbroek (fout), Beslija (fout), Chatelle (fout)
Toeschouwers: 6.000
ANTWERP: Klak - Pinxten, Leleu, Campara, Evens - D'Haene, Sergeant, Christopher (90' Sanda Sanda), Verbeeck - Zyatti (83' De Neys) - Mussa (87' Goots)
RC GENK: Moons - Reini (64' Wamfor), Delbroek, Zokora, Roumani - Beslija (46' Chatelle), Thijs, Skoko, Daerden - Dagano (78' Origi) en Sonck

Wim De Coninck: "Gezien wat ik wilde zien"
Wim De Coninck toonde zich vereerd met de complimenten van zijn collega Sef Vergoossen, die de overwinning van Antwerp 'verdiend' noemde en het voetbal van de Great Old 'gedreven, agressief en soms erg goed'. "Voor het seizoen werden we als een zwak broertje beschouwd", zei de trainer. "Onze voorbereiding was matig en vorige week verliezen wij op Anderlecht en haalt Genk zwaar uit tegen Beveren. Het was dus logisch dat we in het begin de kat wat uit de boom keken en dat Genk enig veldoverwicht afdwong, maar na een minuut of 20 begon het steeds beter te lopen. Toegegeven, we scoren twee keer op het perfecte moment en niet zonder meeval, maar met wat meer trefzekerheid had de score na de rust, toen we meer ruimte kregen, nog wat hoger kunnen oplopen. Enfin, ik mag niet klagen. Ik heb gezien wat ik wilde zien. Deze 3 punten waren nodig want met Anderlecht, Genk, Lierse en Brugge is ons beginprogramma loodzwaar."

William Verbeeck: "Het was een voorzet"
Het was een mooie treffer, die van William Verbeeck, de tweede van Antwerp. Moons ging eronderdoor en de bal krulde heerlijk in de winkelhaak. "Inderdaad, een heel mooie voorzet", lachte Verbeeck. "Nee, het was echt niet de bedoeling, maar ja, geluk moet je afdwingen. Ik denk niet dat we vorig seizoen een match gespeeld hebben, die de kwaliteit van deze prestatie benadert. Dit was echt af."

Harald Pinxten: "Trainingsarbeid rendeert"
De 23-jarige Harald Pinxten, overgekomen van Heusden-Zolder, beleefde een droomdebuut op de Bosuil. Hij speelde sterk en secuur als rechtsback en met een snoeiharde kopbal scoorde hij de belangrijke openingstreffer. "Meer kan je als jonge voetballer niet wensen", lachte de Limburger. "Scoren in je tweede wedstrijd in eerste klasse. Nee, ik heb de overstap goed verteerd. Het was even wennen, want de trainingen waren ongelooflijk zwaar, maar nu merk je wel dat het werk van de trainer zijn vruchten afwerkt. Fysiek staan we sterk en ons positiespel wordt almaar beter."

Didier Zokora: "Geen ramp"
Didier Zokora vocht menig spectaculair duel uit met uitblinker Mussa. "Een sterke jongen," loofde Zokora, "maar echt in de problemen zijn we defensief nooit geweest. De eerste en tweede goal kwamen niet eens voort uit een doelkans. Dan sta je machteloos. We mogen niet te ontgoocheld zijn. Zo slecht hebben we niet gespeeld, deze nederlaag is bovendien geen ramp. Winnen we zondag van La Louvière, dan is onze start met een 6 op 9 geslaagd."

Moumouni Dagano: "Te ver uit mekaar"
Moumou Dagano speelde een ongelukkige wedstrijd. Als ex-Beerschotter kreeg hij het - net als Wesley Sonck - ook hard te verduren van het Antwerpse publiek. "Geen probleem," grijnsde Dagano, "ik heb veel meer moeite met de manier waarop we zijn onderuitgegaan. We hebben Antwerp sterker gemaakt dan ze in werkelijkheid zijn. We speelden veel te ver van mekaar, vooraan stonden we met z'n tweeën op een eiland. Antwerp heeft vertrouwen geput uit die twee goals en maakte daarna perfect gebruik van de ruimte."