Verslag + reacties Standard - GBA

2' Ali Lukunku kopt een hoekschop van Meyssen loeihard binnen. 1-0 voor Standard.
6' Moreira pikt een steekballetje van Meyssen mee en legt klaar voor Walem. Het schot van de Rode Duivel treft buitenkant paal.
21' Mooie voorzet van de Portugees Moreira tot bij Goossens. Goossens kan de bal nog met binnenkant rechts deviëren, maar mikt naast.
29' Goossens wordt de diepte ingestuurd door Dragutinovic. De Standard-aanvaller wordt foutief afgestopt door Luciano. Penalty en rood voor de GBA-keeper. Lukunku zet zich achter de bal en trapt zijn tweede van de avond binnen: 2-0.
54' Walem speelt in op Lukunku, die subtiel aanneemt en droog voorbij Didulica vlamt: 3-0.
73' GBA kan het niet meer trekken met een mannetje minder en moet achter de bal holen. Kpaka kan toch nog eens doorbreken, maar Susnjara redt.

Doelpunten: 2' Lukunku 1-0, 29' Lukunku (pen.) 2-0, 54' Lukunku 3-0
Scheidsrechter: Jordens
Gele kaarten: Ernst (fout), De Wree (fout)
Rode kaart: 29' Luciano (fout)
Toeschouwers: 8.500
STANDARD: Susnjara - Blay, Okpara, Van Meir, Dragutinovic - Ernst, Walem, Meyssen - Goossens (77' Aarst), Lukunku (87' Enarkarhire) en Moreira (84' Walasiak)
GERMINAL BEERSCHOT: Luciano - Van Zundert (53' Svetlicic), Dhont, Beloufa, Monteyne - De Wree, Huysmans (29' Didulica), Reigel (53' Kpaka), Haagdoren, Mutavdzic - Degryse

Preud'homme: "Lijn doortrekken"
"Ik ben blij met het resultaat, maar ook met het geleverde spel," aldus Michel Preud'homme. "Vorige week kregen we veel kritiek, vandaag bewezen we dat we wel degelijk kunnen voetballen. Fysiek stonden we sterk, we konden onze tegenstrever bij de keel grijpen. En dat heeft uiteindelijk geloond. We speelden nochtans hetzelfde systeem als vorige week, alleen de namen die de posities bekleedden, waren anders. Maar daar moet je als trainer rekening mee houden. Je kan niet elke week over een volledige kern beschikken. Nu moeten we die lijn doortrekken. We beseffen dat we er nog niet zijn, maar als we elke week vooruitgang blijven boeken, ben ik tevreden." Walem: "Beter dan in Charleroi"
"We speelden vandaag duidelijk een betere wedstrijd dan tegen Charleroi," had ook Johan Walem opgemerkt. "Thuis mochten we onze start niet missen. Die 3 punten waren heel belangrijk. Ook voor de moraal. Zeker met het zware programma dat op ons afkomt. De UEFA-Cupmatch tegen Skopje en twee dagen later spelen we al tegen RWDM. Spijtig dat we de score niet konden opdrijven, want eigenlijk moet je veel meer goals puren uit al die kansen die we kregen."

Luciano Da Silva: "Geen strafschop"
De jonge Braziliaanse doelman Luciano vond zijn uitsluiting onterecht. "Ik kwam tot aan de rand van mijn strafschopgebied en bleef gewoon staan. Het was Goossens die tegen me aanliep en zich dan liet vallen. Ik beging helemaal geen overtreding en verdiende geen strafschop, noch de uitsluiting. Dit is trouwens de eerste kaart die ik incasseer," sakkerde Luciano. Ook bij het eerste doelpunt van Standard ging Luciano niet vrijuit. "Daar maakten we als verdediging een collectieve fout, terwijl onze trainer op het gevaar Lukunku gewezen had. Wil je enige faam verwerven als jonge doelman, dan zijn knappe prestaties tegen toppers als Standard unieke gelegenheden. Vandaag werd die kans me ontnomen."

Joey Didulica: "Morele overwinning"
Er zijn betere omstandigheden denkbaar om te debuteren bij je nieuwe club in een nieuwe competitie, dan de manier waarop Ajaxied Joey Didulica dat mocht doen in Luik. "Na 34 minuten inkomen op Standard, onmiddellijk een strafschop binnen krijgen en zo op een 2-0 achterstand komen, meer ondankbaar kan bijna niet," grijnsde Joey Didulica. "Natuurlijk vind ik het pijnlijk voor mijn collega Luciano om zo uit een match te moeten verdwijnen. Hij is nog erg jong en ook uit dergelijke situaties moet hij de nodige lessen trekken. Hoe dan ook, het is nu aan mij om mijn kans te grijpen. Op Standard behaalden we een morele overwinning door met 10 tegen 11 de nederlaag te beperken tot 3-0. Tenslotte kregen we slechts één doelpunt tegen tijdens dat laatste wedstrijduur."