Verslag + reacties Beveren - Lierse

24' 0-1: Hoekschop wordt in het centrum door De Roeck binnen getikt.
37' Gadiaga krijgt bal in grote rechthoek, maar trapt hoog over.
61' Grondin knalt, doelman moet het schot lossen, zonder verder gevolg.
66' Zézétou komt alleen voor Mardulier, maar de doelman redt. Even later trapt Wostijn naast.
79' Van de Putte tikt een lobje over de lat.
85' Zézétou trapt naar de korte hoek, doelman redt knap.

Doelpunten: 24' De Roeck 0-1, 66' Wostijn 1-1
Scheidsrechter: Marchand
Gele kaarten: Vlaminck (fout), Van Rumst (fout), Nikolovski (fout), Leen (fout), De Roeck (fout)
Toeschouwers: 5.000
BEVEREN: Van de Putte - De Decker, De Meyer, Demets, Vlaminck - Yapi Yapo, Yaya, Grondin (83' Danilevicius), Van Rumst (65' Bou-Sfia) - Wostijn en Zézéto
LIERSE: Mardulier - Smeets, Nikolovski, De Roeck, Poorters - Sels, Leen, Snoeckx, Gadiaga (67' Huysegems) - Janssens en Thompson (83' Tsereteli)

Emilio Ferrera: "Hele match presteren"
Emilio Ferrera was tevreden met het resultaat. "We wisten dat we tegen Lierse moeilijk openingen zouden vinden. In de eerste periode toonden we niet genoeg, maar op de tweede heb ik niets aan te merken. Misschien hadden we de driepunter wel verdiend op basis van de tweede helft."

Zézétou: "Elke match beter"
Tijdens de eerste helft voetbalde Beveren nauwelijks kansen bij mekaar, maar de tweede helft maakte veel goed. Vooral de Ivorianen zorgde af en toe voor samba-voetbal. Ze leken mekaar blindelings aan te voelen. "De eerste helft hadden we het moeilijk omdat we eigenlijk moesten winnen," vertelt de snelle Zézétou. "Maar we zijn tevreden met het punt vandaag. We hadden kunnen verliezen, maar het loopt elke match beter en beter. Ons publiek was schitterend!" Yapi Yapo: "Formidabel publiek"
Ook Yapi Yapo speelde een goeie match. Hij zit de toekomst rooskleurig tegemoet. "Vorige week zijn we slecht begonnen," begint Yapi. "Maar vandaag pakten we ons eerste punt. We hadden wel gehoopt om te winnen. In de komende wedstrijden zullen we zeker nog punten sprokkelen. Het publiek was formidabel, wat onze taak wel vergemakkelijkt. In het begin hadden de mensen misschien weinig vertrouwen in ons, maar ik denk dat we daar al iets hebben aan gedaan."

Yaya Touré: "Meer duels winnen"
In het middenveld speelde Yaya zich in de kijker. Enkele goeie doorsteekpasses en knappe combinaties doen het beste verhopen voor de Beverse toekomst. "Het publiek was misschien niet zo talrijk, maar ze waren super," glundert Yaya. "We hebben de toeschouwers een mooie avond gegeven, denk ik. In het begin van de match kwamen de spelers van Lierse snel storen, waardoor het voor mij bijzonder moeilijk was. We verloren teveel duels. De tweede periode ging het beter. Yapi, Zézé en ik vinden mekaar gemakkelijk op het veld omdat we mekaar ook al langer kennen."

Van de Putte onder de lat
Kris Van de Putte komt uit een zwarte periode bij Beveren. Botsend tussen de A- en de B-kern, bijna naar het buitenland en zaterdagavond onder de lat tegen Lierse. Hij greep de kans met beide handen. "Ik speelde een goeie match," zegt Van de Putte verzekerd. "Van bij het begin zat het goed. Het deed deugd om te mogen spelen. We speelden een goeie tweede periode. Dat is belangrijk voor de toekomst." Volgende week is Bodart speelgerechtigd voor de uitmatch tegen Brugge. "We zien wel, maar ik hoop dat ik bij de 16 kan blijven. De trainer beslist wie speelt."

Regi Van Acker: "Goal na fout voor ons"
Trainer Van Acker was tevreden over de eerste periode, maar niet over de tweede. "Wij hadden Beveren sterker verwacht voor rust omdat het voor hen de eerste thuisopdracht was. Dan hadden we ook de match moeten beslissen. De goal van Beveren valt helaas na een fout die normaal voor ons gefloten moest worden, maar dat is voetbal."

Boe-geroep voor Sels
"Ik wist vooraf dat de supporters van Beveren me zouden uitfluiten", aldus Sels. "Eind vorig seizoen kreeg ik al veel negatieve reacties. Ze zouden wat dankbaarder mogen zijn, maar dat boe-geroep heeft me extra gemotiveerd."

Mardulier toch in doel
"Het verraste me dat ik, ondanks de terugkeer van Deman, in de goal bleef staan", aldus de jonge Cliff Mardulier. "Toch voel ik me nog niet de eerste doelman van Lierse. Wie op training de beste vorm toont, staat zaterdag in de goal. Ik ben blij met mijn prestatie in Beveren, maar ik moest geen onmogelijke ballen pakken."