Verslag + reacties Westerlo - Aalst

4' Een loeier van Lammens suist over.
9' Schot van Dimbale zoeft naast de kruising.
13' Severeyns duwt zwieper van Schaessens in de handen van Kujovic.
14' Severeyns knalt de bal van dichtbij voorlangs.
28' Seydi haalt Pelic op de rand van het strafschopgebied onderuit. De vrije trap van Severeyns spat op de paal uiteen.
29' Kujovic ranselt een loeier van Serneels uit zijn kooi.
35' Deelkens duwt een kogel van Dimbala over de lat.
39' Loeier van Stojak suist naast.
50' Van Hoyweghen kopt hoekschop van Aelbrecht op de lat.
52' Kujovic duwt met de vingertoppen een kopbal van Pelic over.
56' Dimbala legt de bal terug tot bij Aelbrecht die de bal van uit een scherpe hoek binnen schuift (0-1).
57' Van den Bossche kopt de bal van dichtbij op de onderkant van de lat.
61' Ba haalt Stojak onderuit in het strafschopgebied. Arts schiet de penalty op Deelkens.
81' Schot van Aelbrecht gaat naast.
87' Kujovic duwt pegel van Delen over.
89' Doorgebroken Stojak schuift de al tegen de voet van Deelkens.

Doelpunt: 56' Aelbrecht 0-1
Scheidsrechter: Wuyts
Gele kaarten: Ba (fout), Dauwen (fout)
Toeschouwers: 3.000
WESTERLO: Deelkens - Lammens (77' Vandenbergh), Machiels (46' Dauwen), Ba, De Coninck - Schaessens, Serneels (65' Delen), Van Den Bossche, Willemsen - Pelic en Severeyns
AALST: Kujovic - Kestens, Van Hoyweghen, Arts, Seydi - Bridji, Klomp, Aelbrecht (85' Cherji), De Saedeleer - Stojak en Dimbala

Jan Ceulemans: "Niemand iets verwijten"
"Ik ben ontgoocheld door het resultaat, maar niet door het geleverde spel", evalueerde Westerlo-trainer Jan Ceulemans. "Mijn spelers speelden met veel inzet zodat ik niemand iets kan verwijten. We eisten het merendeel van de doelkansen op, maar kregen de bal niet tegen het net. Paal, lat, dat tikje geluk ontbrak ons vanavond. Nul op zes, tja we krijgen nu een mentaal tikje maar dat schrikt mij niet af. Integendeel, daar word je groot en sterk van. Dat gaan we de komende weken tonen." Sadio Ba: "Ik beging strafschopfout"
Aalst had in het derde kwartier 3 keer kunnen scoren, want naast de goal van Aelbrecht spatte een kopbal van Van Hoyweghen op de lat en liet Arts een strafschop onbenut. "De scheidsrechter floot terecht, want ik beging een strafschopfout toen ik Stojak een tik gaf", gaf Ba ruiterlijk toe. "We speelden toen met de nodige risico's achteraan om dat doelpunt op te halen. Maar het zat ons niet mee, de bal wilde gewoonweg niet binnen. Ach, dit verlies is niet dramatisch. Dit Westerlo is mentaal sterk genoeg om er vanaf morgen opnieuw met volle moed tegenaan te gaan."

Manu Ferrera: "Nog 24 punten"
"Westerlo was de ploeg die voetbal bracht, Aalst de ploeg die scoorde", rekende Manu Ferrera. "We hadden de match al vroeger kunnen beslissen, maar Arts schoot de strafschop op het uur op Deelkens. Wat telt zijn de 3 punten. Zes op zes... nog 24 punten en we zijn gered."

Tim Aelbrecht: "Dolgelukkig met goal"
De 19-jarige Tim Aelbrecht scoorde in Westerlo het enige doelpunt en mocht zich matchwinnaar noemen. "Ik ben dolgelukkig met die goal", glimlachte hij. "Nochtans was ik verbaasd dat de bal tegen het net rolde, want ik schoot blindweg en vanuit een scherpe hoek. Mijn eerste goal dit seizoen voor Aalst. Maar dit is de verdienste van de hele ploeg. Neem het van mij aan, dit Aalst werd in de voorbije prognoses onterecht als nummer 18 geklasseerd."