Verslag + reacties La Louvière - Anderlecht

13' De Boeck kopt een corner van De Bilde terug, Turaci duwt na een misverstand met Tidman de bal met de schouder in eigen doel. (0-1)
19' Voorzet Pirard, Aruna mist vrije kopkans.
28' Ouedec bestraft geklungel in de Anderlecht-defensie door zijn tip tegen de bal te zetten. (1-1)
27' De Wilde pakt een volley van Yousfi klemvast.
30' Ouedec pakt aan en schiet in de draai: net naast.
56' Mornar bereikt Hendrikx, die Tidman op zijn weg vindt.
57' Mornar zet Aruna op weg naar de goal, die in twee keer afrondt. (1-2)
70' Mornar lepelt na een persoonlijke actie de bal op het hoofd van Iachtchouk. (1-3)

Doelpunten: 13' Turaci (o.g.), 28' Ouédec 1-1, 57' Aruna 1-2, 70' Iachtchouk 1-3
Scheidsrechter: Romain
Gele kaarten: Ilic, Yousfi, Olivieri
Toeschouwers: 10.000
LA LOUVIERE: Tidman - Bryssinck, Olivieri, Turaci, Suray - Yousfi (76' Scalia), Missé-Missé (76' Tilmant), Jonaitis, Siquet, Dias (58' Buelinckx) - Ouédec
ANDERLECHT: De Wilde - Pirard, De Boeck, Crasson, Ilic - Aruna, Hasi, Vanderhaeghe, Hendrikx - De Bilde (60' Iachtchouk) en Seol (46' Mornar)

Aimé Anthuenis: "Makkelijker vorig seizoen"
"Ja, ik heb de jongste weken veel gewisseld", sprak Aimé Anthuenis op de persconferentie. "En met succes. Te veel jongens vallen na 45 minuten terug. Seol heeft wel een vermoeiende week achter de rug door zijn interland in Tsjechië. Met die wissels kunnen we de tegenstander verrassen. De kans dat we stereotiep beginnen te voetballen, is veel kleiner. En toch was het vorig seizoen veel makkelijker. Het was elke keer de basisploeg die speelde. Ik kreeg kritiek omdat ik Radzinski te veel beschermde, maar Youla, Hasi en zelfs Ilic waren gewoon slachtoffers van het succes. We zijn trouwens nog steeds niet dicht bij de vorm van vorig seizoen. Onze eerste helft vandaag was niet goed. We zijn nog op zoek naar automatismen. Maar laten we niet vergeten dat we 3 titularissen missen, waaronder vooral Stoica en Baseggio. En laten we ook niet vergeten dat La Louvière in de terugronde thuis enkel tegen ons verloor."

Aruna Dindane: "Bestaat hier Videodinges?"
Aruna Dindane begon aan de wedstrijd met een ongelooflijke misser, toen hij bij een simpele pas in de grond trapte en voor dood bleef liggen. "De bal lag wat te dicht bij mij om hem goed te raken", aldus de Ivoriaan. "De grootsten missen ook eens een controle, niet? Ik had wel wat pijn, maar was vooral beschaamd. Het was grappig, zeker? Wat? Komt deze fase in aanmerking voor Videodinges? Bestaat dat hier?"

Daarna was het echter Aruna die spotte met de tegenstand. "Ik heb enkele moeilijke weken achter de rug met al die kaarten. Die slechte momenten vergeet ik nu." Aruna voelde zich in zijn sas met het warme weer. Getuige zijn lange rush in de slotfase, die op dubieuze manier werd onderbroken. "Het was fout, maar als scheidsrechter zou ik geen rood hebben gegeven. Ja, liever dit weer dan vorst, maar ook ik word moe van in deze hitte te lopen, hoor."