AA Gent haalt 6 op 6

MOESKROEN - Een goed voetballend AA Gent, dat een steuntje kreeg van lat en paal, verzilverde voor de rust zijn technisch meesterschap en blijft alvast met 6 op 6 op kop van de rangschikking. Slecht nieuws meteen voor Moeskroen dat zonder punten blijft.
Na de wanprestatie in Aalst, die trainer Hugo Broos wit om de neus liet uitslaan, werden Dugardein, Martic en Ban op de bank gedropt. Met Michal Zewlakow centraal in de verdediging, Grégoire op de het middenveld en vooraan Bakadal, kwam Moeskroen vlot uit de startblokken. Casto mikte al na 2 minuten een vrije trap op de lat en luttele seconden later legde een doorgebroken Grégoire slordig af voor Bakadal in plaats van zelf zijn kans te gaan. AA Gent, met Kraouche in de plaats van de geschorste Kaklamanos en Nielsen als vervanger van Gajser, wachtte niet lang met het antwoord. Het was Anic die enkele keren op rij het potje aan de kook bracht. Eerst lanceerde het brein van de Buffalo's Schepens, maar de blauwwitte kapitein schoof voorlangs. Nielsen kreeg minuten later een fraai binnendoortje niet onder controle en Oyawolé schoot naast. Op het halfuur mocht Nielsen een voorzet van Kraouche vrij inkoppen. Meteen werd duidelijk dat de Moeskroense zorgen nog niet voorbij zijn. Mitrovic had voor de aftrap nog kwistig peper in de wonde gestrooid door te stellen dat Moeskroen zonder zijn Joegoslaven technisch een beperkt ploegje is. Allesbehalve grootspraak, want Moeskroen presenteerde zich voor de rust wel als een team maar dat was het. Veel kunst- en vliegwerk, bakken inzet en werkkracht, maar weinig of geen hoogstandjes. Enkel de prestaties van een hardwerkende De Vleeschauwer en Crv konden Broos een hart onder de riem steken. Crv verdiende zelfs een doelpunt, maar vond tweemaal een uitstekende Herpoel op zijn weg en zag tenslotte de dwarsligger spelbreker spelen.

Na rust trok Moeskroen als één blok op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers, die in de eerste helft de bal nog rustig mochten controleren, werden dicht op de huid gezeten. Vooral het technisch vernuft van Anic werd door een gebrek aan ruimte aan banden gelegd. De Gentse verdediging kreeg het enkele keren hard te verduren. Bakadal kwam viermaal op rij gevaarlijk dreigen. De laatste keer was Herpoel gevloerd, maar verknoeide de paal het voor de Fransman. Opvallend was dat met de inbreng van Martic en Ban, Moeskroen beter ging voetballen. Een rist hoekschoppen was uiteindelijk het miezerig resultaat voor de thuisploeg. Het spookbeeld dat straks een verplaatsing naar Lommel wacht en een 0 op 9 niet ondenkbeeldig is, moet de zenuwen danig betokkelen in Henegouwen.

3' Een vrije trap van Casto spat uiteen op de lat.
4' Zewlakow legt breed op de helemaal vrijstaande Grégoire die, in plaats van zelf zijn kans te gaan, slecht teruglegt op Bakadal.
8' Schepens schiet voorlangs na een snel uitgevoerde counter langs Vanic, Anic, Oyawolé en weer Anic.
26' Faye bedient Anic die de bal panklaar legt voor Oyawolé. De Togolees besluit echter naast.
29' Kraouche vindt vanop rechts het hoofd van Nielsen die mooi binnenkopt: 0-1.
40' Herpoel moet zich strekken om een verrassend schot van Crv uit zijn doelvlak te ranselen.
42' Bakadal dolt met Faye en bedient Crv die tegen de lat knalt.
68' Ban legt de bal af op Bakadal, maar diens schot eindigt tegen de paal.

Doelpunt: 29' Nielsen 0-1
Scheidsrechter: Vermeirsch
Gele kaarten: Kraouche (fout), Teklak (fout), Besengez (fout)
Toeschouwers: 9.500
MOESKROEN: Vandendriessche - Teklak, Besengez, Michal Zewlakow, Casto - De Vleeschauwer, Claeys, Crv, Grégoire (75' Martic) - Bakadal en Marcin Zewlakow (55' Ban)
AA GENT: Herpoel - Peeters, Cipi, Vanic, Fayé - Verschuere, Anic, Kraouche (90' Wiart) - Nielsen (81' Gajser), Oyawolé en Schepens (76' Ramcic)

Hugo Broos: "Enkel het resultaat is ontgoochelend"
Hugo Broos was vrijdagavond snel over de ontgoocheling heen. "Het resultaat is uiteraard een dikke tegenvaller, maar voor de rest moet ik ver zoeken om negatieve punten te vinden. Moeskroen speelde heel wat beter dan in de openingswedstrijd op Aalst. Ik wil mijn spelers feliciteren met hun inzet, maar in voetbal is nu eenmaal een dosis geluk noodzakelijk. Voor Gent viel de bal éénmaal perfect op het hoofd van Nielsen. Moeskroen was over de 90 minuten gezien het gevaarlijkst, maar de lat en de paal verknoeiden het voor ons. Ondanks de nederlaag houd ik een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Met dit voetbal, met de manier waarop we Gent in de tweede helft 45 minuten domineerden, kunnen de punten niet lang uitblijven".

Mathieu Verschuere: "Dit lukt ons geen tweede keer"
Mathieu Verschuere speelde in de rug van Darko Anic weer een meer dan behoorlijke partij. Vooral na rust had hij zijn handen vol. "Het was nochtans niet de bedoeling om ons zo ver terug te trekken. We wilden al te veel op zekerheid spelen. Bovendien deden we dit zo weinig geconcentreerd, dat elke bal die we wegwerkten onmiddellijk terug op ons doel afkwam. Dit lukt ons wellicht geen tweede keer. Een wedstrijd, na de rust dan toch, zo ondergaan en toch winnen... Je kan niet elke week zoveel geluk hebben. Daar moeten we nu van profiteren."