UEFA Cup: Bruggespelers 3 matchen geschorst

Print
NYON - Milan Lesniak en Josip Simic (Club Brugge) zijn vrijdag door de disciplinaire commissie van de UEFA voor 3 wedstrijden geschorst. Beide spelers werden gestraft naar aanleiding van de kwalificatiewedstrijd voor de UEFA-beker op 9 augustus tegen het IJslandse Akranes, dat met 4-0 door de Bruggelingen gewonnen werd.
BR> Ook Hjalmur Dor Hjalmsson van Akranes werd gesanctioneerd. Hij moet 4 wedstrijden aan de kant blijven.

De disciplinaire commissie heeft ook een aantal clubs beboet. Zo moet AA Gent 4.000 Zwitserse frank (2.635 euro, 106.296 frank) ophoesten wegens slecht gedrag van de spelers tijdens de terugwedstrijd in de tweede ronde van de Intertoto-beker op 7 juli in Gent tegen NK Celik.

Sommige clubs liepen een sanctie op, te wijten aan baldadig gedrag van hun supporters, zoals het Macedonische Vardar Skopje. De club ontving Standard in een kwalificatiewedstrijd voor de UEFA-beker (1-3 overwinning voor Standard) en moet 10.000 Zwitserse frank (6.586 euro, 265.679 frank) neertellen.

Ook Paris Saint-Germain, gekend voor zijn harde supporterskern, moet in de beugel tasten. Het liep een boete op van 3.000 Zwitserse frank (1.976 euro, 79.712 frank). Het gedrag van sommige Franse supporters liet te wensen over tijdens de terugwedstrijd in de halve finale voor de Intertoto-beker tegen AA Gent. PSG won met ruime 7-1 cijfers.