Poging tot hacken van website MaoMagazine

Print
Onbekende hackers hebben geprobeerd om de website van MaoMagazine (www.maomagazine.be) te kraken. MaoMagazine is naast een e-zine ook een gratis tweewekelijks tijdschrift dat in controversiële artikels regelmatig tegen zere schenen schopt van politici, BV's en duistere figuren uit de criminele onderwereld. De website kreeg donderdag al een eerste cyberaanval te verwerken, de tweede vrijdag was drastischer en zorgde ervoor dat de nieuwssite voor een tijd onbereikbaar was.
Of de hack verband houdt met het nieuwe artikel op de site - over Eddy Lipstick en mogelijke dubieuze affaires met de Georgische maffia - willen ze bij MaoMagazine niet geweten hebben. "We hebben op dit moment geen enkel benul van wie achter de aanslag zou kunnen zitten. Wie aan een complot denkt, zoekt beter ergens anders dan in de entourage van Lipstick en co. Op de site zijn immers al veel grotere jongens in opspraak gekomen dan die Vlaamse pornoboeren."
Bij MaoMagazine hebben ze uit het voorval een les getrokken: vanaf nu laat het e-zine zich op dezelfde manier beveiligen als een bank.
"Eigenlijk kon het tijdstip niet beter vallen," voegt Ilegems er nog aan toe. "MaoMagazine heeft net twee ideetjes voor de covers van de laatste Bonanza ontworpen. Kunnen we zeggen dat die dag off line eigenlijk een rouwdag voor dat ter ziele gegane weekblad is."

www.maomagazine.be