Limburgse hotels al volzet voor WK in 2002

Voor het wereldkampioenschap Wielrennen 2002, dat in februari (veldrijden) en oktober (op de weg) in Zolder plaatsvindt, zijn de grote Limburgse hotels nu al volledig volgeboekt. Van de 300.000 verwachte liefhebbers zullen velen dus buiten Limburg naar een bed op zoek moeten.

jforier

De twee Holiday Inns in Hasselt, La Butte aux Bois en Eurotel in Lanaken, het Alfahotel in Genk of Spiegelven in Zutendaal... voor de eerste week van februari en de tweede week van oktober 2002 zijn nagenoeg alle kamers daar door wielerploegen, hun entourage en sponsors vastgelegd. «Ook enkele andere grotere hotels in de regio Hasselt-Genk zijn nu al volgeboekt,» bevestigt Willy Orlandini, directeur van Toerisme Limburg.

In de omgeving van het circuit van Zolder - waar het WK plaatsvindt - is het al niet anders. «De Zwitserse ploeg koos voor de Kluis van Bolderberg, de Belgen voor Soete Wey. De Nederlandse Rabobank vraagt voor 1.500 mensen een onderkomen, en er komen 800 buitenlandse journalisten een week lang naar het WK op de weg,» weet Marcel Dumon van de dienst voor toerisme in Heusden-Zolder. Hij oppert zelfs de idee om het domein Hengelhoef tijdelijk te heropenen.

Gedeputeerde van toerisme Sylvain Sleypen zegt dat noodgedwongen zal worden uitgeweken naar aangrenzende provincies, Nederland en Duitsland. «Voor Fransen of Amerikanen is Limburg maar een zakdoek groot. Zij zijn langere afstanden gewoon, zeker als ze via autowegen tot de verkeerswisselaar van Lummen en het nabijgelegen Zolder kunnen rijden. Voor zo'n mega-evenement is Limburg met zijn 11.500 bedden qua verblijfsprovincie gewoon te klein.»