Lommel wil 10 onbemande camera's

Print
Het stadsbestuur van Lommel heeft bij de Vlaamse gemeenschap een aanvraag gedaan voor 10 onbemande camera's. Het gaat om 6 roodlichtcamera's en 4 snelheidscamera's. De stad heeft een aantal locaties voorgesteld die volgens haar in aanmerking komen.
-Roodlichtcamera's: de kruispunten van de Ringlaan (N71) met de Stationsstraat (N746), met Balendijk, met Hoeverdijk en met de afslag Maatheide (N769). Verder nog het kruispunt Luikersteenweg (N715) en Fabrieksstraat-Leuken en het kruispunt Werkplaatsen (N712) en Maatheide.

-Snelheidscamera's: op de Kerkhovensesteenweg (N746) in Kerkhoven-centrum, op Kattenbos (N746) aan de schoolomgeving Kattenbos, op Stevensvennen (N712) aan de voetgangersoversteekplaats Stevensvennen en op de Luikersteenweg (N715) in het overgangsgebied naar schoolomgeving Kolonie.

De stad wil dat voor het Nederlandse systeem wordt geopteerd bij het gebruik van de camera's. Dat wil zeggen dat enkele camera's afwisselend in de verschillende kastjes worden geplaatst. Verder dringt Lommel erop aan dat de afhandeling van de boetes, het nazicht en de ijking van de toestellen zo wordt georganiseerd dat de stad minstens een deel van de financiële opbrengst van de camera's krijgt.