Geen risicomanifestaties door omschakeling euro

Print
De omschakeling naar de euro bij de jaarwisseling zal mogelijk voor enkele verschuivingen op de voetbalkalender zorgen. Omdat de politiediensten hun handen vol zullen hebben met de consequenties verbonden aan de omschakeling, is er aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond gevraagd om risicowedstrijden tijdens bewuste periode naar een andere datum te verplaatsen.
De overgang naar de nieuwe munt zal voor een verdubbeling van het geldtransport zorgen en aldus voor meer werk voor de politiemacht. Daar komt nog bij dat die periode samenvalt met het einde van het Belgisch Europees voorzitterschap, waardoor in Brussel heel wat politiemanschappen opgeëist worden voor Europese toppen.
Minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne heeft daarom aan de burgemeesters gevraagd om in hun gemeenten geen risicovolle manifestaties te organiseren tijdens de probleemperiode aangezien de federale politie de veiligheid niet kan garanderen. Aan de Voetbalbond en de profliga werd gevraagd om risicowedstrijden te verschuiven en om in december geen wedstrijden in Brussel te laten plaatsvinden.