Snoeckx wil van Liers bankzittersstatuut af

Print
LIER - Ze liepen niet dik de voorbije maanden, de vetbetaalde spelers die op het Lisp niet van de loonlijst tuimelden. Karel Snoeckx mocht blijven, maar zoekt weken later naarstig naar een plek in de basis van het vernieuwde Lierse. "Ik ben te weinig egoïst geweest", maakt de loopsterke middenvelder een eerste balans op.
Karel Snoeckx mocht de afgelopen weken uitgebreid ondervinden dat in het voetbal niets zo weinig van tel is als het verleden. Als zeldzaam overblijfsel van de uitgespuwde kern van vorig seizoen, nam de Turnhoutenaar de titel van topschutter mee. Het bleek tot vandaag geen garantie voor een basisplaats.

Waar is het de voorbije weken precies misgelopen met Karel Snoeckx? Tijdens de voorbereiding al kwam je te zelden aan spelen toe?
Snoeckx: "Misschien heb ik gewoon wat meer tijd nodig om op toerental te geraken. De voorbereiding is voor mij alleen een middel om te groeien in het kampioenschap. Terwijl je blijkbaar vanaf de eerste dag je stek moet afbakenen en aan jezelf denken. Misschien ben ik soms te weinig egoïst. Zelfs in oefenmatchen laat ik graag de bal gaan, terwijl anderen zich met enkele persoonlijke acties in de kijker wilden spelen. Ik ben gewoon een ploegspeler, meer niet".

Vanwaar stammen de eeuwige twijfels rond jouw persoontje? Zowel bij Walter Meeuws als bij Regi Van Acker kon je in de eerste weken geen basisstek versieren.
"Het is vreemd. Terwijl ik de voorbije seizoenen toch zo een 30 matchen speelde per seizoen. Dat zijn toch referenties. Tenslotte besef ik ook wel dat ik geen wereldvoetballer ben, maar toch voel ik me een nuttige pion tussen de lijnen. Geloof me, ik zal me ook nu bij de elf wroeten".

Je lijkt ook niet bij de pakken te blijven zitten. De voorbije weken trainde je als een beest.
(lachje) "Ik heb de smaak weer te pakken. Ik viel tegen Lokeren gretig in en trainde deze week opnieuw bikkelhard. De trainer kan me misschien naast de ploeg zetten, maar ik wil een zuiver geweten hebben. Bovendien kan alles zo snel verkeren in het voetbal, dat je er altijd moet staan".

Als vaste waarde onder Meeuws en pronkend met de titel van beste schutter vorig seizoen moet het een belabberd gevoel geven opnieuw langs de zijlijn te staan.
"Ik had gehoopt één van de steunpilaren te worden en dacht te kunnen teren op die goals van vorig seizoen. Maar het verleden telt niet. Dat is me nu wel duidelijk geworden. Voorlopig maak ik me ook niet nodeloos zorgen. Ik wacht een paar maanden af, dan zien we wel. Ik heb niet de leeftijd om lang op de bank te blijven verkommeren. Als binnen enige tijd blijkt dat Lierse me niet langer nodig heeft, dan moet ik een alternatief zoeken. Al hoop ik te kunnen blijven en de komende weken te groeien".

Dat geldt ook voor Lierse. Al moeten er de komende weken met matchen tegen Beveren en Antwerp wel punten volgen.
"Vind ik ook. Iedereen kan nochtans zien dat het niet perfect loopt bij ons. De automatismen ontbreken, ook al groeit onze kern voortdurend. De club vraagt geduld, maar alles staat of valt met de resultaten natuurlijk. Winnen in Beveren is straks belangrijker dan de manier waarop dat gebeurt. Dat is nu eenmaal de wet van het voetbal".