Vermiste Britse twintiger gezien in Aken

Print
Louise Kerton, de Britse twintiger die al enkele weken vermist is, is gezien bij daklozen in het Duitse Aken. Dat heeft de Britse politie bekendgemaakt, zo meldde de Britse krant de Guardian vrijdag. Vorige week nog hielden de ouders van Louise Kerton in ons land een reconstructie van haar verdwijning.
De 24-jarige verpleegster verdween twee weken geleden. Ze werd voor het laatst gezien toen ze door de moeder van haar verloofde werd afgezet in het station van het Duitse Aken. Daar moest ze de internationale trein nemen naar Oostende, om van daaruit met de ferry naar Groot-Brittanië te reizen. Ze kwam echter nooit thuis aan. De vrees bestond dat de jonge vrouw was ontvoerd.
De ouders van Louise kregen echter bericht van de politie dat hun dochter in Aken in het gezelschap van daklozen is gezien. Tussen 8 en 11 augustus zou ze vier maal zijn gezien, onder meer in gaarkeukens waar daklozen terecht kunnen voor een maaltijd. De jonge vrouw zou samen zijn met een 23-jarige Pool, die als dakloze in Aken leeft.
Vorige week deden de ouders van Kerton het treintraject Aken-Oostende over, in de hoop aanwijzingen te vinden over haar verdwijning. Ook de Britse ambassade in België en het consulaat-generaal in Düsseldorf werkten samen met de overheden om de jonge vrouw op te sporen.