Nieuw artikel

Print
BOEDAPEST - Michael Schumacher was vrijdag de snelste in de vrije oefenritten op de Hungaroring in Boedapest. De Duitser, die nog 1 zege verwijderd is van een nieuwe wereldtitel, was iets sneller dan zijn ploeggenoot Rubens Barrichello. Ook in de ochtendsessie noteerden beiden de beste 2 tijden.
BR>
Schumacher deed er 1'16"651 over over het bijna 4 kilometer traject. Barrichello reed 83 duizendsten trager. "Als je alle tijden bekijkt, hebben wij het vrij goed gedaan", zei Schumacher na de sessie. "Maar we moeten ons niet te fel fixeren op die tijden. Elk team zoekt nog naar de juiste instelling van de auto. Morgen (zaterdag) is het belangrijk om een toptijd te realiseren."

De Duitser kan in Hongarije wereldkampioen worden, indien hij de race wint. "We weten dat ons team er zeer goed voor staat, maar we moeten toch nog altijd oppassen voor de McLarens. We zullen zien."

Mika Hakkinen deed het ook niet slecht en eindigde derde op 138 duizendsten van Schumi. De Fin, vorig jaar en in 1999 winnaar in Hongarije, mag men zeker niet uit het oog verliezen voor de race van zondag.

Ralf Schumacher werd vierde, gevolgd door Eddie Irvine en Jean Alesi. David Coulthard, de enige die Michael Schumacher nog een strobreed in de weg kan leggen, eindigde op een ontgoochelende 10de plaats. Die plaats was ook te wijten aan het feit dat hij zijn onderstel van zijn auto in de ochtendsessie beschadigde. Hij reed te snel over een curb.

De Brit weet dat het bijna onmogelijk is om Schumi van die wereldtitel te houden. De Duitser heeft tot nog toe 6 van de 12 Grote Prijzen achter zijn naam staan. Daarnaast startte hij al acht keer vanop de 'pole'. En die pole is belangrijk op het circuit van Hongarije. Het is een langzaam circuit met snedige bochten. Inhalen is vrijwel onmogelijk. Het is al vaker gebeurd dat, wie vanop de pole vertrekt, de wedstrijd ook wint.

Schumacher heeft de Grote Prijs van Hongarije al twee keer kunnen winnen (1994, 1998). Zelfs een vierde plaats zou voldoende zijn om zijn titel te verlengen. Maar dan mag Coulthard geen enkel puntje vergaren. Schumi is er rustig bij: "Ik hoef hier niet per se kampioen te worden. Als het hier niet lukt, dan is het voor één van de volgende Grote Prijzen. Natuurlijk, als het hier lukt, dan kunnen we ons al concentreren op volgend seizoen. We zullen wel zien".

Maar een zege brengt hem niet alleen de wereldtitel op. Hij zou dan 51 overwinningen op zijn palmares hebben, evenveel dan recordhouder Alain Prost. Maar Prost heeft andere katten te geselen. De Fransman heeft nu een eigen renstal en zag nieuwkomer Frentzen op een 14de plaats stranden, op ruim 2 seconden van Schumacher.

Frentzen werd net voor de Grote Prijs van Duitsland ontslagen bij Jordan en maakt zondag zijn debuut bij Prost. Jean Alesi maakte dan weer de omgekeerde weg. En hij eindigde mooi zesde op 1"211 van Schumi. "Ik ben tevreden bij Jordan en dat heb ik met dit resultaat meteen laten blijken", aldus de Fransman.