Fietsen naar de Noordkaap

«Een heerlijk gevoel.» Zo omschrijven Bert (75) en Nol (71) Joosten en Jos Spreuwers (49) uit Achel, en Dominiek (49) en Toon Creemers (16) uit Gerdingen (Bree) en Guido Creemers (47) uit Helchteren het middernachtelijk rondfietsen op de zonovergoten Noordkaap. Het zestal was met een bestelbusje op 1 juli vertrokken in Achel voor een fietstocht naar het noordelijkst bereikbaree puntje van Europa.

brousseeuw

BR>

Na een boottocht van Kiel naar Oslo werd er 2.300 kilometer gefietst, met gemiddelde dagetappes van ruim 200 kilometer. Bert zorgde voor de 'bezembestelwagen' en een goede maaltijd, met de hulp van Nol die zelf geregeld meefietste. Jos, Dominiek en Guido legden de hele afstand per fiets af, benjamin Toon ongeveer de helft.

Het weer zat mee, de gezondheid ook, de Noorse 'hytten' waren comfortabel om te overnachten en in de Noorse middernachtzon was het zalig rijden. Op donderdag 12 juli bereikte het zestal de Noordkaap, een week later werden ze bij hun thuiskomst in Achel door familie, buren en vrienden feestelijk onthaald.